10x groente met (bijna) geen calorieën

Eten door Vrouwen redactie

We hebben natuurlijk allemaal goede voornemens om gezond te leven en lekker in ons vel te zitten. Maar in vele zogenaamd gezonde voedingsproducten zitten nog steeds genoeg ongezonde dingen die we binnen krijgen. Wat dacht je van ontbijtkoek, eierkoek en cruesli? Die zitten stiekem vol suiker! Daarom zijn groente, gekweekt door moeder natuur, ook gewoon vaak veel gezonder dan producten die uit een fabriek komen… Logisch, zou je denken. Maar je zal misschien nog wel verrast staan hoe weinig calorieën er in deze top 10 groenten zitten. Zorg dus dat je maaltijd voor minstens de helft uit (een paar van) deze groentes bestaat, en je eet zonder dat je het merkt een stuk minder calorieën.

1. Witte kool
Witte kool bevat 25 calorieën per 100 gram. Je kan het bij je avondeten eten (bijvoorbeeld fijngesneden en geroerbakt), maar er ook een heerlijke soep van maken - met weinig calorieën dus.

2. Broccoli
Broccoli, niet ieders favoriet maar wel heeel gezond! Broccoli heeft 34 calorieën per 100 gram. Gestoomd, geroosterd in de oven of gewoon gekookt; broccoli is altijd goed. Ook lekker: maak er soep van!

3. Asperges
De asperges zijn zeker een grote favoriet van ons! 100 gram asperges bevatten 20 calorieën. Ook hier kun je allerlei gerechten mee maken. Google op 'asperges' of kijk op Foodness.nl en ze staan voor je op een rij.

4. Rode bieten
Hiermee bedoelen we de rauwe rode bieten en niet de rode bieten uit blik! Rode bieten bevatten 43 calorieën per 100 gram. De variant uit blik is ook best gezond, maar daar wordt vaak wel suiker aan toegevoegd. Kijk dus goed op de verpakking wat voor variant je te pakken hebt, en kies er een met zo min mogelijk toevoegingen!

5. Komkommer
Dat komkommer voor het grootste gedeelte uit water bestaat is algemeen bekend. Daarom zal het je ook niet verrassen dat ze maar 16 calorieën per 100 gram bevatten! Enne, als je probeert 2 liter vocht binnen te krijgen op een dag, ben door het eten van een komkommer al 2 glazen water verder zonder dat je het door hebt.

6. Bloemkool
Bloemkool bevat maar 25 calorieën per 100 gram en zijn daarnaast ook nog eens enorm gezond! Wist je dat je bloemkool heel goed kunt roosteren in de oven op 200 graden Celcius, door hem in plakken of stukjes te snijden, licht te bestrijken met olijfolie en er een beetje paprikapoeder en zout over te strooien? Na 20 minuten is het klaar. Wist je dat je er ook pizza van kunt maken?

7. Tomaten
Tomaten zijn een van de gezondste groenten die je kunt eten en ze bevatten verdomd weinig calorieën: 17 per 100 gram namelijk! Win-win situatie.

8. Courgette
De courgette komt uit de komkommerfamilie waardoor je niet verbaasd zult staan dat ook de courgette maar 17 calorieën per 100 gram bevat, lekkerrrr! Snijd een courgette verticaal in plakken en grill ze in een grillpan. Heel lekker in een salade.

9. Boerenkool
Ook boerenkool kan geen kwaad voor je lijn, het bevat namelijk maar 49 calorieën en per 100 gram meer vitamine C dan een sinaasappel. Ook een leuke tip: probeer er eens chips van te maken.

10. Wortel
Wortel eten om ervoor te zorgen dat je geen bril nodig hebt is een ding, maar het is ook nog eens gezond en weer maar weinig calorieën, namelijk 41 per 100 gram. Wortels kun je prima als snack eten; een stuk gezonder dan chips!

Al trek in groente gekregen?


Bron (Foto's via WeHeartIt)