Zo overleef je een studentenhuis

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Je studententijd is zo’n levensfase waarin je met huisgenoten te maken krijgt. Anderen die in jouw huis wonen. En waarschijnlijk zien zij dat ook zo. Dus dat kan voor nogal wat meningsverschillen zorgen. Huisgenoten zijn óf je buddies for life, óf het zijn je aartsrivalen. Of gewoon mensen die toevallig in hetzelfde huis wonen, maar dat zijn echt zeldzame exemplaren. Hoe dan ook, je moet het er mee doen. Je woont immers in onder één dak met ze en je komt elkaar nogal eens tegen. Zo overleef je een studentenhuis. De allerbelangrijkste tip: doe niet zo moeilijk.

Blijf relaxed, houd je huisgenoten te vriend en zie af en toe wat door de vingers. Je zou het niet zeggen, maar zij zien ook heus dingen van jou door de vingers, want zo perfect ben je nou ook weer niet.


Maar laat niet over je heen lopen, hoe graag je ook een goede huisgenoot wil zijn.


De afwas? "Dat is toch zo'n ding dat altijd op het aanrecht staat?" - Afwassen (of de vaatwasser in- en uitruimen) zal altijd een irritatiefactor blijven. Get used to it.


Vrouwen zijn natuurlijk de allerleukste wezens op de hele wereld. Totdat je ermee samenwoont.


De altijd veel te vrolijke huisgenoot. En dan heb je het nog getroffen.


Schuif de problemen niet voor je uit.


Deze man wordt je beste vriend.


Ken je dat gevoel dat je in de jungle woont? Lekker vochtig en vol onontdekte levensvormen? Zorg toch echt dat je af en toe schoonmaakt, hoe zuur dat ook is.


Dit is inderdaad een onwijs lelijke lamp, maar ook een voorbeeld van de jungle die je wilt vermijden.


Yes, dit is niet de laatste keer dat je kennismaakt met de aangekoekte pan. Zet de pan weer terug op het vuur, schenk er cola in en laat het net zo lang borrelen totdat alle aanslag verdwenen is.


Afbeeldingen: Bron, bron