Meisje te dun voor universiteit Yale

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Studente Frances Chan heeft een maandenlange strijd gevoerd met het bestuur van topuniversiteit Yale. Het meisje ging liet zich onderzoeken op de medische afdeling van de universiteit nadat ze een knobbeltje op haar borst had gevoeld. Het knobbeltje bleek goedaardig te zijn, maar de artsen waren wel bezorgd over haar gewicht. Frances is namelijk 1,57 meter lang en weegt slechts 42 kilo. De gezondheidsafdeling stelde haar daarop op strikt toezicht. Het ging zelfs zo ver dat ze van school gestuurd zou worden als ze niet zou aankomen.

De ouders van Frances probeerden de school te overtuigen dat hun dochter altijd al zo mager is geweest. Ook stuurden ze Frances' oude medische gegevens op en lieten ze hun eigen doktor contact opnemen met de school. Frances deed ondertussen haar best om aan te komen, ze at twee keer per dag een grote kom ijs, at pakken koekjes en nam nooit meer de trap. Toch kwam ze maar een kilo aan. Wat volgens Yale niet genoeg was.

Het meisje voelde zich zo machteloos tegenover de universiteit, dat ze besloot een essay over de situatie te schrijven en dat naar buiten te brengen via de media. Al snel kreeg ze reacties van medeleerlingen die hetzelfde hadden meegemaakt. Later gaf Yale ook toe een fout te hebben gemaakt en bood de gezondheidsafdeling zijn excuses aan. Wel moet Frances elk semester langs komen voor een check-up.

Bron,bron,bron