De mooiste transgender modellen

Mode & trends door Vrouwen redactie

Je zou het niet zeggen, maar deze prachtige modellen zijn geboren als man! De dames lieten zich niet in de weg zitten door de struggle die het met zich meebrengt als je geboren wordt in een verkeerd lichaam, en gingen aan de bak als internationale modellen. Met succes, de fashion industrie is tegenwoordig namelijk dol op niet-standaard modellen. Dit zijn de mooiste transseksuele modellen:

Carmen Carrera (Amerika)
De 28-jarige Carmen werd bekend door middel van een drag-queen tv-show. Ze liet later weten dat ze toch transseksueel was en liet zich ombouwen. Carrera is nu een bekend model en heeft op verschillende tijdschriftcovers gestaan. Ook liep ze mee tijdens L.A. Fashion Week.


Valentijn de Hingh (Nederland)
Dit Nederlandse model werd bekend door een documentaire. Valentijn werd vanaf haar achtste verjaardag meer dan negen jaar gefilmd voor een documentaire over kinderen met een identiteitsprobleem. Tegenwoordig is ze een succesvol internationaal model.


Ines Rau (Frankrijk)
De 24 jaar oude Ines onderging op haar 16 al operaties om vrouw te worden. Hierna werd ze gescout in Parijs. Haar carrière gaat als een speer en ze heeft zelfs in de Amerikaanse Playboy gestaan.


Amiyah Scott (Amerika)
Amiyah Scott is een Amerikaans model en make-up artist uit New York. Op haar 17e onderging ze meerdere operaties om vrouw te worden.


Jenna Talackova (Canada)
In 2012 was dit model veel in het nieuws nadat ze een rechtszaak won om mee te mogen doen aan de Miss Universe verkiezing. Het model mocht eerst wel mee doen aan de wedstrijd, maar toen het duidelijk werd dat ze vroeger een man was, werd ze gediskwalificeerd. Uiteindelijk schopte ze het tot de top 12 van de missverkiezing.


Amelia Maltepe (Bangladesh)
De 23-jaar oude Amelia komt uit een conservatief gezin uit Bangladesh. Nadat ze in 2009 naar Toronto verhuisde voor haar studie, ontdekte ze de mogelijkheid om zich om te laten bouwen. Nu hoopt ze ooit Miss World te worden.

Bron