To brush or not to brush, that is the question

Gezicht door Vrouwen redactie

Sophie noemt zichzelf ook wel Mademoiselle Sophistiqué. Ze is een 20-something beauty addict met een passie voor schrijven. Als gewezen student Taal- en Letterkunde heeft ze sinds de zomer van 2012 haar uitlaatklep gevonden in het online gooien van al haar avonturen in make-upland. Elke maand schrijft ze een blog voor Vrouwen.nl.

Of je nu je eerste stapjes in de wondere wereld van de make-up zet, of een doorgewinterde professional bent, voor iedereen geldt hetzelfde: “Brushes are make-up-girl’s best friend”. Maar is dat wel zo? Want eerlijk, als je voor een beetje kwaliteit gaat kosten ze al snel een rib uit je lijf. En zijn ze echt wel zo onmisbaar?

Aanschouw bewijsstuk nummer 1: beide ooglooks (zowel hierboven als hieronder te zien) zijn gemaakt met – u raadt het nooit – mijn vingers. That’s it!

Ik geef het toe, het kost allemaal wat meer tijd, en het is niet even makkelijk om precies te werken maar het lukt, en het resultaat mag er zijn. Al zeg ik het zelf.

Wat gezichtskwasten betreft, ben ik iets minder te spreken over de kwastenloze aanpak, al heeft dat vooral met mijn persoonlijke voorkeur te maken. Ik hou er niet van om met mijn handen aan mijn gezicht te komen. Bovendien heb ik wat foundation betreft ook echt wel het gevoel dat kwasten een groot verschil maken. Het ziet er allemaal net wat egaler en natuurlijker uit. En eerlijk, ik zou zelfs niet weten hoe ik poederblush zonder kwast zou moeten aanbrengen?!

Ik kan u het verlossende antwoord geven: onmisbaar zijn kwasten zeker niet. Ook zonder een arsenaal aan kwasten kan je een mooie ooglook uit je mouw schudden. Het afpoederen van het gezicht en aanbrengen van blush (lees: crèmeblush) en bronzer is dan weer iets problematischer, maar niet onoverkomelijk.

Maar toch, als kwastenlover pur sang raad ik iedereen aan om toch eens een blik te werpen op de Realtechniques of Zoeva kwasten, ontzettend betaalbaar én van goede kwaliteit. Waarom het ons moeilijk maken als het ook makkelijk kan?