Handige algemene beautytrucs die je altijd kunt gebruiken

Gezicht door Vrouwen redactie

Even voorstellen: Lavinia is 19 jaar en studeert voeding en gezondheid. Ze is sinds kort beautyblogger voor Vrouwen.nl! Lavinia: "Ik ben helemaal gek op make-up, beautyproducten en het uitproberen van beautytrucjes. Het allerleukste vind ik om al mijn tips en tricks met jullie te delen. Geniet van mijn beautyblogs!

Sommige beautytrucs zijn al eeuwen bekend, maar niet iedereen weet ervan af. Dus daarom deel ik nu een paar superhandige/makkelijke beautytrucs, zodat jullie er voortaan iets makkelijker fabuleus uit kunnen zien!!

Make up
Met make-up kun je heel makkelijk en heel snel je look opfrissen. Met maar een paar producten kun je heel ver komen!

* Wit oogpotlood
Soms heb je van die dagen dat je echt moe bent en je dat kunt zien aan je ogen. Als je met wit oogpotlood je waterlijn en je binnenste ooghoeken kleurt zie je er gelijk veel frisser en beter uitgerust uit.

* Bij wallen
Als je wallen hebt, kun je beter geen mascara op je onderste wimpers doen, want dan is dat gebied nog donkerder.

* Highlighten/contouren
Je kunt heel makkelijk bepaalde delen van je gezicht naar voren laten komen en bepaalde delen juist meer naar achter wegwerken (zie afbeelding hierboven). Je kunt bijvoorbeeld witte oogschaduw als higlighter gebruiken op je jukbeenderen en voorkant van je neus (2). Voor het contouren kun je bronzer gebruiken onder je jukbeenderen en op de zijkanten van je neus om je neus smaller te laten lijken.

* Langhoudende lippenstift
Wil je dat je lippenstift langer op je lippen blijft zitten? Gebruik dan gezichtspoeder! Breng een laag lippenstift aan, hap daarna op een tissue. Leg dan een tissue voor je mond en poeder op de tissue. Dat dringt dan door de tissue heen. Breng dan nog een laag lippenstift aan. Herhaal dit een paar keer en je lippenstift blijft nu heel lang zitten!


IJs
Ik ga het even apart over ijs hebben, want ijs doet wonderen voor je huid.

* Wallen
Als je wallen hebt, kun je 2 lepels in de vriezer stoppen en ze daarna voor je ogen gebruiken. De holle kant moet je eventjes op je ogen leggen. De kou verstevigt je huid. Je ziet er dan uit alsof je helemaal uitgerust bent!

* IJsblokjes
IJs kun je ook voor je hele gezicht gebruiken. Als je met een ijsblokje over je gezicht gaat, verkleinen je poriën door het koude water. Je huid lijkt dan gelijk veel egaler.


Huidverzorging
Het liefst hebben we allemaal een stralende huid. Er zijn een paar manieren waarop je dat het best kunt bereiken.

* Puistjes
Bij puistjes is het heel belangrijk om je huid niet te scrubben. Want puistjes zijn eigenlijk ontstoken en als je scrubt, maak je ze kapot en verspreid je de bacteriën. Het resultaat is dat je nog meer puistjes krijgt! Als je maar een paar puistjes hebt, kun je beter eromheen scrubben.

* Voor het slapen
‘s Nachts herstelt je huid zich weer. Dus het is belangrijk dat je voor het slapen gaan je gezicht insmeert met vochtinbrengende crème, zodat je ‘s ochtends weer een stralende huid hebt! Belangrijk hierbij is dat je je huid wel goed reinigt hiervoor, zodat je huid goed de producten op kan nemen.


Nagels
Je nagels moet je natuurlijk ook niet vergeten!

* Citroensap
Als je je nagellak verwijdert, wil je natuurlijk dat je nagels mooi schoon zijn. Maar meestal blijven er vlekjes over nadat je je nagellak hebt verwijderd. Met een paar druppels citroensap los je dit op! Doe een paar druppels op een watje of gelijk op je nagels en je nagels worden weer helemaal mooi!

* Glitternagellak verwijderen
Als de glitters moeilijk te verwijderen zijn van je nagels, kun je watjes dopen in nagellak remover, die om je vinger leggen en aluminiumfolie eromheen doen. Na een paar minuten moet je alles in een keer eraf schuiven en weg is je nagellak!


Nog een paar makkelijke tips
* Gekrulde wimpers
Heb je geen wimperkruller in de buurt? Je kunt heel makkelijk met een theelepel je wimpers krullen. Doe het randje op de bovenkant van je wimpers en duw er met je vinger aan de onderkant er tegen aan. Resultaat: gekrulde wimpers!

* Slag in je haar
Als je net je haren hebt gewassen, kun je allemaal kleine knotjes in je haar doen. Als het is opgedroogd, haal je ze eruit en dan heb je slag/krullen in je haar!


Dit waren een paar trucs die iedereen zou moeten kennen, omdat ze zo makkelijk voor een goed resultaat zorgen.
Tot de volgende keer!
xoxo