Dieren die levend gegeten worden

Eten door Vrouwen redactie

Shocking! Sommige mensen vinden het eten van dieren in het algemeen al te ver gaan. Maar deze gerechten zijn echt om te gruwelen. Deze dieren worden namelijk levend gegeten! Wij vragen ons af waarom mensen dit doen en of dit het eten nou echt lekkerder maakt. Het gaat ieder geval erg ver en je zou dit zelfs dierenmishandeling kunnen noemen! Maar aan de andere kant: wij eten ook wel eens een oester, terwijl die beestjes eigenlijk ook nog leven als je ze eet...

Kijk en huiver:

Sannakji Hoe is een gerecht uit Korea en bestaat uit levende octopus. Ze snijden daar de octopus levend aan stukken en brengen hem op smaak met sesamzaad en olie. Het is dan de bedoeling dat je de tentakels eet terwijl ze nog bewegen. Er moet wel goed gekauwd worden, want door de bewegende tentakels kan je stikken.


Ikizukuri is een Japans gerecht waarbij de vis levend wordt gegeten. In het restaurant halen ze de vis uit de tank waarna hij binnen enkele minuten wordt geserveerd. De vis is gefileerd maar leeft nog wel, ook is het de bedoeling dat je de (nog werkende) organen uit de vis eet.


Drunken shrimp is een populair gerecht in China. De garnaaltjes worden levend in een kom sterke drank gestopt waardoor ze dus dronken worden. Hierna worden ze gegeten.


De Japanse versie van de drunken shrimp is the dancing shrimp. Deze baby-garnalen worden in een kom sake gestopt. Daarna worden ze opgegeten.


Deze kaas heeft zo lang gerijpt dat er maden in zitten. Het is dan ook de bedoeling dat je de kaas met maden en al opeet. Dit is niet ongevaarlijk, want de beestjes kunnen blijven leven en zich in je maag nestelen. De kaas is dan ook illegaal in de meeste landen maar is wel te krijgen op Sardinië.


Oesters zijn misschien wel de meest levend gegeten dieren die er zijn. Ze worden vaak gezien als lustopwekkend. Vooruit, een oester gaat er bij ons ook nog wel in.


Zee-egels zijn erg populair in landen als Italië. De zeedieren worden opgedoken, waarna ze direct worden opengebroken en gegeten.


De Ying Yang vis is bekend als de “dead-and-alive fish” en is afkomstig uit China. De vis word deels gebakken en daarna geserveerd. Het hoofd van de vis blijft echter ongebakken en leeft daarom ook nog. Zoals je kunt zien in de video beweegt het hoofd van de vis nog op het moment dat hij wordt gegeten.


Deze mierensalade staat op het menu bij een van de beste restaurants in Copenhagen. De mieren worden van te voren gekoeld en daardoor lopen ze langzaam over je bord heen. Ze schijnen naar citroen te smaken.

Bron