Guacamole in één minuut

Eten door Vrouwen redactie

Onverwacht bezoek komt maar zelden goed getimed. Daarom is het makkelijk om een voorraadje aan vliegensvlugge recepten bij de hand te hebben. Dit recept kun je in ieder geval in je zak steken, want in een minuutje heb je een heerlijke zelfgemaakte guacamole in elkaar gedraaid. Daar kun je nog eens mee aankomen bij je schoonouders. En heb je van die schoonouders die je het liefste thuis in hun eigen stoel houdt, omdat ze nét iets te vaak spontaan langswippen, dan kun je altijd een klein beetje uitschieten met de sambal. Oops. Dat zal ze leren.



Het enige dat je nodig hebt:
- 1 rijpe avocado
- 3 eetlepels sambal (als je het aankan)
- Een half bakje kruidenkaas met knoflook
- Staafmixer of een vork


Stap 1:
Kleed de avocado uit door het door midden te snijden en de pit eruit de hakken met een mes. Door een groot mes in de pit te hakken (pas op je vingers!) kun je de pit er makkelijk uit wrikken. Het velletje kun je er nu gewoon aftrekken. Als dit niet kan, dan is de avocado nog niet rijp genoeg.


Stap 2:
Doe de avocado (eventueel in stukjes) in een schaaltje samen met de sambal en de kruidenkaas en pureer de ingrediënten met een staafmixer. Als je geen staafmixer hebt kun je het ook prakken met een vork. Eventueel kun je ook citroensap toevoegen om een bruinige verkleuring van de avocado tegen te gaan. Voor de smaak is het niet noodzakelijk, maar een groene guacamole ziet er sexyer uit dan een bruine.


Afbeeldingen: Bron, bron, bron, bron