Pindakaas bitterballen

Eten door Vrouwen redactie

De meest schrikbarende gezichten gapen je aan wanneer je een boterham eet met op de ene helft pindakaas en op de andere helft jam. Toch hebben steeds meer mensen dit goddelijke kostje ontdekt en wordt het inmiddels een soort van gedoogd wanneer je deze aanvankelijk vreemde combinatie in je mond naar binnen schuift. Tijd om eens stapje verder te gaan: brood bitterballen met een inhoud van pindakaas en een dip van jam.



Stap 1:
Vul een ijsklontjes mal met pindakaas en laat de pindakaas zo koud worden dat het hard is. Op deze manier zijn ze makkelijker te handelen.

Stap 2:
Haal de pindakaasballetjes uit de mal en wikkel ze in een sneetje brood zonder korstjes. Zorg dat het brood de pindakaas volledig afdekt en maak er een mooi rond balletje van.

Stap 3:
Zorg dat de friteuse op 180 graden verwarmd is. Frituur de balletjes ongeveer 30 seconden lang met een hoeveelheid van maximaal 8 tegelijk.

Stap 4:
Laat de ballen zo ver afkoelen dat je ze kunt eten zonder je mond te verbranden en dip ze in een lekkere dikke klodder jam voordat je ze naar binnen schuift.



Bron