Suiker vs. Vet

Eten door Vrouwen redactie

Deze eeneiige tweeling, beiden gekwalificeerd als dokter, voert een bijzonder experiment uit. Ze worden er allebei niet beter op, dat is zeker. Ze willen namelijk onderzoeken wat slechter is voor een mensenlichaam: suiker of vet. Daarom gaat de ene helft van de tweeling een maand lang op een suiker-dieet en de ander gaat op een vet-dieet. Oftewel: de één mag geen suikers en de ander mag geen vet, of in ieder geval zo min mogelijk. Omdat ze hetzelfde DNA hebben, kan vergeleken worden wat de voeding met hun lichaam doet. Ze hadden zelf de regel bedacht waarin ze zichzelf toestonden om zoveel te eten als ze zelf wilden, mits ze zich aan hun dieet hielden. Ze mochten ook evenveel sporten.

Beide proefkonijnen hebben het zwaar gehad. Waar de één afkickverschijnselen van vet had, had de ander afkickverschijnselen van suiker. Je lichaam raakt er blijkbaar zo aan gewend, dat het echt lijkt alsof je verslaafd bent aan vet en/of suiker. Daarnaast konden ze ook maar weinig genieten van hun eten zonder het verboden ingrediënt.

Degene die geen vet at ging heel erg veel snacken en degene die geen suiker at werd juist heel erg moe en lusteloos. Het slechte aan het suiker en vet is vooral dat het zo verslavend is, waardoor je er te veel van eet. De tweeling is tot de conclusie gekomen dat niet suiker of vet zélf heel verslavend is, maar het is de combinatie van de twee ingrediënten die het hem doet, zoals bij ijs, chips, chocolademelk en eigenlijk alles wat lekker is! De broers zelf zeggen dat de combinatie net zo verslavend is als cocaïne.

Nogal shocking!


Bron

Afbeeldingen: bron