Heftig getatoeëerde man krijgt geen paspoort

Vrije tijd door Vrouwen redactie

De meest getatoeëerde man van Groot-Brittanië krijgt geen paspoort met zijn nieuwe naam er op. Voorheen droeg de Brit de naam Matthew Whelan, maar dit veranderde hij in King of Ink Land King Body Art The Extreme Ink-ite. Body Art, de afkorting die de man voor zijn naam gebruikt, heeft 90 procent van zijn lichaam getatoeëerd, waaronder zijn linker oogbal(!).

Toen de opvallende verschijning zijn nieuwe paspoort wilde ophalen kwam hij er tot zijn verbazing achter dat zijn nieuwe en ongewone naam niet werd geaccepteerd. Zelf noemt de man het gedwongen gebruiken van zijn geboortenaam op zijn paspoort een schending van zijn mensenrechten. Body Art heeft zijn paspoort echter wel hard nodig, want hij heeft een baan aangeboden gekregen in het buitenland.

De man veranderde zijn naam al twee keer eerder en zijn nieuwe naam is ook al te lezen op zijn nieuwe rijbewijs. Body Art heeft daarom nu opheldering gevraagd aan de Britse regering en wacht op een antwoord. Volgens de officiële Britse regels mag de naam op een paspoort ‘normaliter niet lijken op een reeks woorden of zinnen die niet zodanig worden herkend als naam.’

Bron