6 Meest paradijselijke strandjes

Reizen door Vrouwen redactie

Het duurt gelukkig niet heel erg lang meer voor de krokusvakantie begint. Met nog steeds een gehaast gevoel van de kerstvakantie en het uitzicht op de zomervakantie die nog véél te ver weg is, is de krokusvakantie een gulden middenweg. De hoogste tijd dus om plannen te maken ter invulling van die zeeën aan vrije tijd. Hier in Nederland wordt het alleen maar kouder, dus wat dacht je van de zon? Dat klinkt beter toch? Vrouwen.nl zocht alvast de meest paradijselijke strandjes van Europa.

Bij deze stranden hoef je 's ochtends geen wekker te zetten om op tijd te zijn om nog een plekje te kunnen bemachtigen. Wekkers zet je namelijk niet op vakantie. Deze stranden liggen gelukkig alles behalve propvol, zodat je niet schouder aan schouder met je poedelnaakte, veel te geroosterde, buurvrouw hoeft te liggen. Deze stranden hebben we allemaal gevonden op Elizawashere, wat betekent dat ze allemaal nog een soort van ontdekt moeten worden. De stranden zijn allemaal vrijwel onaangetast en heerlijk ongerept. Sit back, enjoy en dagdroom. Op welk strand zie jij jezelf al opwarmen?

1. GRIEKENLAND,KEFALONIA, VATSA
Dit Bounty-achtige uitzicht heb je als je op het Griekse strand ligt van Kefalonia. De Remetzo Villas grenzen aan dit eeuwig zomerse strandje.


2. GRIEKENLAND, KEFALONIA, PETANI BEACH
Dit haast onaangeroerde strand vind je ook op het Griekse Kefalonia. De naam van het strand Petani Beach klinkt als een toeristisch oord, maar het tegendeel is waar. Hier geen drommen toeristen, geen friet van Piet en geen 'Oh oh Cherso'-praktijken. In plaats hiervan kun je hier volledig tot rust komen. Appartement Niforos ligt midden in dit prachtige natuurgebied.


3. PORTUGAL, MADEIRA, SANTANA
Vanaf Quinta do Furão Hotel loop je binnen een paar minuten naar dit non-toeristische strand op het Griekse eiland Madeira. Die kleine wandeltocht is absoluut de moeite waard, want je komt op een onontdekt en paradijselijk strandje uit!


4. GRIEKENLAND, LEFKAS, AGIOS YIANNIS
Het Griekse strand in Lefkas waar je op uitkijkt vanuit Aeriko Villas heeft maar een klein stukje strand om te liggen. De rest is nog in zijn natuurlijke staat aanwezig. Meer plek is er ook niet nodig, want een stroom aan toeristen blijft uit in dit nog te ontdekken gebied. Bijna een privé-strand dus.


5. PORTUGAL, MADEIRA, PONTA DELGADA
Casa da Capelinha biedt een uitgestrekt uitzicht op de donkerblauwe Portugese zee. Een prachtige plek op het eiland Madeira om tot rust te komen, terwijl je luistert naar het geluid van golven die tegen de bergwand klotsen.


6. GRIEKENLAND, LESBOS, EFTALOU, MOLIVOS
Vanuit het zwembad van het kasteel-achtige Villas Molivos Castle kijk je recht uit op de blauwe zee die Lesbos biedt. Romantisch!


Eliza was here

De bovenstaande bestemmingen worden allemaal aangeboden door Eliza was here. Dat heeft zo zijn reden. Bij Eliza was here weet je namelijk zeker dat de reis goed geregeld is. De locaties zijn uniek, vrij onontdekt en daardoor zo min mogelijk aangeroerd. De overnachtingen vinden altijd plaats in comfort van de bovenste plank. Ook wordt er gezorgd voor een auto zodat je de locatie zelf kunt verkennen.