Shoot: leren jacks

Mode & trends door Vrouwen redactie

Met de temperaturen van de huidige winter kunnen we eigenlijk nog best leren jasjes dragen. Dat is natuurlijk een ruim begrip, je hebt ze namelijk in allerlei soorten en maten. Immer populair blijft de zwarte variant, zoals het merk 'Goosecraft' bewijst. Black is back - en altijd goed. Door trendy zwart te combineren met kleurige tweeds, studs, slangenprint of misschien wel tie-dye print, ontstaat er een onweerstaanbaar modebeeld. Maar niet alleen zwart is in de mode. Onder het motto Like no other verschijnt het merk ook met warme herfstkleuren zoals mosgroen, army green, navy, grijs en roodtinten als bordeaux, diep cognac en verwassen rood.

Marielle koos voor het jasje met de mosgroene kleur. Waarom? "Ik houd van dingen die anders zijn dan de norm. Een jasje als deze ben ik nog niet eerder tegengekomen. Behalve de unieke kleur zorgt de dubbele inzet van de ritsen, dat het jack op verschillende manieren draagbaar is. Je kunt elke dag een ander jasje dragen, met hetzelfde jasje!"

Goosecraft L444.moss green, €299,95

Black is back, laat Micky zien met haar jasje. "Een zwart leren jasje kun je eigenlijk in vele gelegenheden dragen. Stoer of chic, het jasje is op verschillende manieren draagbaar, zoals Marielle al aangaf. Dit zwarte jasje is niet zomaar een saai zwart leren jasje, maar uniek door de kleine leuke bewerkingen die erop zitten.

Goosecraft Jacket136.black, €229,95

Taupe (spreek uit als 'toop') is tof. Daarom koos Claartje voor een taupekleurig jasje. "De padding op de schouders geeft dit jack een stoere uitstraling, terwijl het aanvoelt als je lievelingsvest. Kwaliteitsleer is een investering, maar het zit zóveel beter dan zweterig, plakkerig nepleer. Aangezien ik al drie zwarte leren jasjes heb (het is een verslaving!) ben ik blij met deze neutrale kleur: het jasje kan overal bij, maar ik kan het toch verantwoorden naar mezelf dat ik er nog een aanschaf. Taupe had ik immers nog niet!

Goosecraft L460.taupe, €269,95

Pauline droeg een blauwe variant. "Het leuke aan dit jasje vind ik de kleine details. Op de schouders zitten ritsjes en de mouwen zijn ook net even iets anders dan normaal. Naast dat de jasjes 'net even iets anders' zijn, is ook de pasvorm onwijs goed. Je betaalt er misschien even iets meer voor, maar dat kun je er dan zeker ook aan af zien!

Goosecraft Jacket120.Blue, €239,95