Wat te doen tegen je kater

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Leuk feestje gehad gisteren? Maar vandaag al weer spijt van de hoeveelheid drank die daarbij hoorde? Niet nodig, onderstaande tips slepen je deze dag door.

1. Neem een goed ontbijt
Hoe misselijk je ook bent, het is toch belangrijk deze dag te beginnen met een goed ontbijt. Eieren zijn hiervoor prima geschikt. Hierin zit cysteïne, dat katerveroorzakende giffen afbreekt. Ook in vlees, vis en noten zit cysteïne waardoor je dit dus ook prima kunt eten vandaag. Vettig eten (vol verzadige vetten) raden we je af, aangezien dit de kater zal tegenwerken.


2. Nuttig fruitsappen en honing
Alcohol verbrandt de suikers in je lichaam, dus is het van belang deze vandaag weer aan te vullen. In fruit en honing zit fructose, wat de kater enorm verzacht. Een lepel met alleen honing klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar bijvoorbeeld door de thee of havermout is het heerlijk!

3. Eet bananen
Hierin zit voldoende vitamine B6, wat een goed middel is om je kater te bestrijden. Eet twee of drie banenen en je zult merken dat het meteen beter gaat.

Daarnaast raden we je aan gewoon niet te veel te doen vandaag. Ga misschien wel even naar buiten voor wat frisse lucht, maar vooral om na te genieten van die geweldige avond!


Bron,bron,bron,bron,bron