De zonne-vitamine

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Als je op dit moment naar buiten kijkt wordt je waarschijnlijk niet heel vrolijk. Regen, wind, bewolking, het is duidelijk weer winter. Ook al is het nog helemaal niet zo heel lang geleden dat we van het zonnetje mochten genieten, hij wordt al wel heel erg gemist. Niet alleen door ons, maar ook door ons lichaam. De zon zorgt er namelijk voor dat we voldoende vitamine D in ons lichaam krijgen, de vitamine waar tegenwoordig steeds meer aandacht aan wordt besteed en die steeds belangrijker blijkt te zijn.

Vitamine D maak je zelf aan, wanneer je jezelf blootstelt aan zonlicht. De vitamine D maak je aan door middel van UVB-stralen je lichaam binnendringen, wel moet de zonkracht dan relatief sterk zijn (meer dan sterkte 3). Doordat we vaak binnen zijn vangen we vaak niet genoeg zonlicht op. Zelfs als we buiten zijn hebben we vaak nog veel kleren aan, waardoor het grootste deel van onze huid bedekt is en er niet voldoende zonlicht op onze huid kan komen.

We kunnen onze vitamine D inname een handje helpen door voedingsmiddelen te eten die de vitamine bevatten. Dit zijn vette vissoorten, zoals haring, zalm, makreel en tonijn. Ook eidooiers, melkproducten en paddenstoelen bevatten vitamine D.

Veel mensen zien, zeker in de winter, te weinig zonlicht. Niet zo gek natuurlijk, in ons koude kikkerlandje! Ook eten zij niet genoeg producten waar vitamine D in zit. Zij hebben een vitamine D tekort. De symptomen daarvan zijn een zwakke weerstand, vermoeidheid, winterdip of depressie, hoofdpijn, futloos en slap haar, zwakke nagels en zwakke tanden. Maar liefst 80% van de mensen heeft een vitamine D tekort!

Het liefst zouden we spontaan emigreren naar daar waar het wel altijd mooi weer is, maar helaas is dit niet voor iedereen mogelijk… Voor alle mensen die niet vorige week een miljoen hebben gewonnen heeft Better You de DLux spray bedacht. Deze spray, die je direct in je mond moet sprayen, bevat vitamine D. Wanneer je deze spray elke dag gebruikt zou je geen last moeten hebben van een vitamine D tekort.

Wat denk jij, zit het wel goed met jouw vitamine D gehalte of moet jij ook nodig aan de spray?


Afbeeldingen: bron, bron, bron