Breinkrakers

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Zoals we eerder vertelden zijn vrouwen dol op spelletjes, vooral als we er slimmer van worden. Niet dat dat nodig is, want vrouwen zijn natuurlijk van nature al veel slimmer dan mannen, maar dat willen we graag zo houden. Aan de hand van drie spellen die komen uit de Nintendo game Professor Layton (waar we eerder al meer over vertelden) dagen we je uit. Kun jij uitvogelen wat de antwoorden op deze puzzels zijn? De eerste twee spellen helpen we je een handje door het antwoord elders op de pagina te verklappen, zodat je kunt checken of je het goed hebt. Maar het derde spel moet je helemaal zelf doen. Weet je het antwoord? Reageer dan op dit artikel en laat weten wat jou antwoord is! Wie is de slimste Vrouwen.nl-lezeres?

Spel 1: Een van deze kaarten is een ruiten. Als je die omdraait, heb je gewonnen. Welke kaart zou jij omdraaien, om de ruiten te krijgen?



Spel 2: Oh oh, een overvaller gaat één van de 60 bankkluizen leegroven! De kluis die hij leeg haalt is de enige die níet te berekenen is door de getallen 0, 1, 2, 4, 7, 15 en 31 bij elkaar op te tellen (waarbij je de getallen niet dubbel mag gebruiken in één som). Pak voor de zekerheid pen en papier erbij, en bereken welk kluisnummer overblijft.



Spel 3: Tijdens een vissessie vangen drie vrienden allemaal iets. Maar wie heeft de grootste vangst gedaan? Zet je hersenen aan het werk, en reageer op dit artikel om je antwoord door te geven! Wie is het slimst, en weet het juiste antwoord?

Klik hier voor meer informatie over de game Professor Layton en de Erfenis van de Azran!



De antwoorden!

Het antwoord op spel 1. De truc is om te ontdekken dat er één dubbelzijdige kaart in het spel zit. Zie je het?



Dit is het antwoord op spel 2. Door alle optelcombinaties te maken die mogelijk zijn met 0, 1, 2, 4, 7, 15, en 31 kom je erachter dat er maar één kluis is die overblijft...


Dit artikel is een advertorial.