Sushiwetenschap + €20,- tegoed bij Just Eat!

Eten door Vrouwen redactie

Als echte sushiliefhebbers dachten wij de fijne kneepjes van het sushi-eten zo langzamerhand wel onder de knie te hebben. Totdat we een heuse sushi-infographic tegenkwamen die ons vertelde dat we toch nog niet zo heel veel afwisten van alle regeltjes omtrent het sushi-eten.

Wist je dat je hoort te beginnen met het eten van de lichtste kleur vis (witvis), om door te gaan naar zilver, rood en roze (zoals zalm)? Of dat een nigiri met omelet eigenlijk fungeert als een soort dessert? Ook is gember (die geel-grijze plakjes) bedoeld om je mond en smaakpapillen te neutraliseren tussen de verschillende gangen door. Dat wist je niet, he?

Dat er zoveel regeltjes aan het sushi-eten verbonden waren, daar hadden wij geen idee van. Wist jij dat je de kok beledigt als je je eetstokjes tegen elkaar wrijft? Om van een sushileek een echte sushimaster te worden kun je ook deze spoedcursus over sushi van Just Eat bekijken. Omdat wij als echte sushifanaten precies willen weten waar we mee bezig zijn, besloten we alle regeltjes maar eens in de praktijk na te gaan leven. We bestelden sushi voor de Vrouwen.nl-redactie bij sushi restaurant Sushi Me via Just Eat!

Het duurde even voor we hadden uitgevogeld welk stukje sushi voor welk ander stukje sushi moest worden gegeten, maar uiteindelijk hebben we het voor elkaar gekregen onze sushi in de juiste volgorde te leggen. We hebben ervoor gezorgd dat niemand zijn rijst in de sojasaus doopte en dat we braaf tussen elk stukje sushi wat gember namen, zodat we helemaal klaar waren voor de volgende smaaksensatie! Eerlijk is eerlijk, nadat we op deze manier sushi hebben gegeten voelen we ons toch wel oprecht weer een beetje meer sushigenie.

Wil jij ook sushi eten? Zoals het hoort, of gewoon zoals jij het lekker vindt? Wij geven shoptegoed weg Just Eat, zodat jij zelf sushi kunt bestellen!

Win: 5x €20,- tegoed Just Eat

Vrouwen.nl geeft aan 5 lezeressen een Just Eat tegoed van €20,- weg! Met dit tegoed kun je bestellen wat je wilt bij alle restaurants die zijn aangesloten bij Just Eat.

Winnen?
1. Reageer op dit artikel en laat ons weten wat voor sushi jij graag zou willen bestellen bij Just Eat
2. Kopieer je reactie in een mail en stuur die, inclusief je naam en adres, naar info@vrouwen.nl

Succes!



Deze actie loopt t/m 6 oktober. Winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Bron