Mensen die miljoenen weigeren

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Miljoenen mensen doen mee met de loterij in de hoop dat zij een geldprijs winnen. Elke keer is het weer balen als ze het prijzengeld weer mis hebben gelopen. Ook mensen die nog nooit meegedaan hebben, hoor je zelden roepen dat ze géén miljoen wilden winnen. Maar toen, waren er deze mensen… Ze kregen stuk voor stuk miljoenen aangeboden en hebben deze ook stuk voor stuk afgewezen, elk met hun eigen speciale reden.

1. Griorgi Perelman
In 2003 heeft een Russische wiskundige een tot dan toe onoplosbaar probleem opgelost. Het kostte een team van wiskundigen maar liefst zeven jaar voordat ze konden aantonen dat zijn bevindingen inderdaad klopten. Het probleem was een van de zeven problemen op een lijst vrijwel onoplosbare problemen die opgesteld werd door het prestigieuze Massachusetts’ Clay Mathematicians Institute. De beloning voor het oplossen van een van deze problemen is een miljoen dollar. Griorgi Perelman wilde het geld echter niet hebben; hij vond dat de kennis die hij had verkregen meer waard is dan het geld.


2. Duitse winnaar
Een Duitse man won twee miljoen in de loterij, maar wilde het geld niet hebben. Als reden gaf hij op dat hij niet wist wat hij ermee zou moeten doen. Hij verklaarde dat hij zelf niet geïnteresseerd is in winnen, maar dat zijn overleden vrouw altijd graag meespeelde. Om haar te eren had hij een lot gekocht.


3. Saleh Musfer Al Gamdi
Tijdens een tripje door de bergen stuitte deze man op een klein, zwart steentje. Hij was er heilig van overtuigd dat dit een in de koran genoemd heiligdom is. De steen bleek inderdaad exact hetzelfde eruit te zien als beschreven in de koran, inclusief een kloppend gewicht en dezelfde ingegraveerde tekeningen. Er is vier miljoen geboden voor de steen, maar hij weigert hem te verkopen.


4. Jeffrey van Middlebrook
In 2006 bedacht deze man een manier om gas te verkrijgen uit afvalverbranding. Een idee dat een fortuin waard zou zijn wanneer uitgevoerd zou worden op industriële schaal. De Chinese regering was heel erg geïnteresseerd en bood Jeffrey van Middlebrook en zijn zakenpartner een budget van 60 miljoen dollar voor onderzoek. Uiteindelijk heeft hij het aanbod afgewezen, omdat hij in het nieuws had gehoord dat er allerlei verschrikkelijke dingen gebeuren in China. Hij wil niet geassocieerd worden met het land als China.


5. Bill Gibbons en Dusty Hill
Twee leden van de band kregen een miljoen dollar aangeboden, ze hoefden hier enkel hun baarden voor af te scheren. Ze hebben geweigerd. Het idee dat ze zichzelf gladgeschoren in de spiegel zouden zien, dat was iets waar ze absoluut niet over na wilden denken.


6. Lindsey Lohan
Actrice Lindsey Lohan beweert dat Playboy haar een miljoen heeft aangeboden om naakt te poseren. We hopen dat ze geen spijt heeft dat ze geweigerd heeft, zo’n aanbod zal ze tegenwoordig waarschijnlijk niet meer krijgen…


7. Greg Coffey
Wij zijn van mening dat het hier om het beste contract ooit gaat, maar deze man vond het toch maar wat matigjes. Greg Coffey zou 250 miljoen krijgen als hij nog vijf jaar bij het bedrijf GLG zou blijven, maar heeft hier vriendelijk voor bedankt.


8. Rick Warren
Deze dominee kon moeilijk van gedachten veranderen toen de Amerikaanse overheid hem miljoenen aanbood. Hij heeft altijd geroepen dat de kerk altijd zou moeten weigeren als het geld aangeboden kreeg van de overheid, omdat de regering dat alleen zou doen om daar zelf iets uit te halen. Dat het geboden bedrag bestemd was voor de activiteiten in de sociale zorg waarvoor hij zich met zijn kerk inzette, was blijkbaar niet zo heel erg belangrijk op dat moment.

Source