Skintastic Food

Gezicht door Vrouwen redactie

Marloes is oprichtster en eigenaar van Inspiremedaily.nl. Ze vindt het belangrijk om gezond te leven zodat ze van het leven kan genieten. Haar website bevat inspiratie voor beauty, health, fun, love, spirituality en fashion. Vanaf deze maand zal ze maandelijks een artikel schrijven voor Vrouwen.nl over genieten en gezond leven.

In plaats van het smeren van allerlei schoonheidsproducten voor een mooie huid, kun je het ook eens van binnen uit proberen. Met de volgende voedingsproducten verbeter je de conditie van je huid op verschillende vlakken. Bekijk de volgende tien superfoods voor een skintastic effect.

Donkere chocolade
De cacao in chocolade zorgt ervoor dat je huid wordt gehydrateerd en het maakt de huid strakker en soepeler. In donkere chocolade zit o.a. het stofje ‘flavonol’ die ervoor zorgt dat de gevoeligheid van de huid wordt vermindert. Zorg ervoor dat je chocolade met minstens 70% cacao pakt.


Griekse yoghurt
De proteïne die in yoghurt zit helpt je huid strakker maken. Vooral Griekse yoghurt heeft vele voordelen. Wanneer je elke dag een bakje Griekse yoghurt eet, verbeter je het algehele gelaat van je gezicht.


Granaatappel
Pitjes van de granaatappel zijn superlekker maar dus ook goed voor de huid. Ze zitten namelijk vol met pholyphenol antioxidanten die ervoor zorgen dat de doorbloeding van de huid goed is en het geeft de huid een natuurlijke blos.


Walnoten
De walnoot zit vol met de stof omega-3 en bevat dus goede gezonde vetten. Deze zorgen voor een elastische huid. Daarnaast zit het vol met mineralen die de collageenaanmaak bevorderen.


Groene en gele groentes
Het eten van groene en gele groentes zoals paprika of pepers, zorgen ervoor dat rimpels rond de ogen worden tegengegaan. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de huid minder gevoelig wordt voor zonlicht.


Zonnebloempitten
Deze pitjes zitten vol met vitamine E en beschermen je huid tegen de zon. Daarnaast helpen ze droge huid te herstellen zoals op je hielen en lippen.


Kidney bonen
Deze bonen bevatten veel zink waardoor acne minder wordt en je huid vrij van vlekjes.


Soja
In sojaproducten zitten mineralen en proteïnen die de conditie van het gelaat verbeteren. Ze gaan bovendien pigmentatie tegen.


Havermout
Door het eten van havermout houd je je bloedsuikerspiegel stabiel. Pieken in je bloedsuikerspiegel wekken namelijk het hormoon ‘androgeen’ op die bijdragen aan het krijgen van rimpels.


Groene thee
Ga roodheid tegen met groene thee. Het zit namelijk vol met het antioxidant ‘EGCG’ die roodheid tegen gaat.



Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Kijk dan op Inspiremedaily.nl.