Zo blijft je nagellak langer mooi

Gezicht door Vrouwen redactie

We kennen het allemaal: heb je ´s ochtends de tijd genomen om je nagels mooi te lakken, zie je ´s avonds alweer dat er allemaal stukjes af zijn. Omdat wij het net iets te druk hebben om elke dag in de weer te gaan met nagellak die naar onze mening toch nooit snel genoeg droogt, hebben we wat tips gezocht die ervoor zorgen dat je nagellak langer mooi blijft.

1. Maak je nagels altijd eerst schoon met nagellakremover. Zelfs als je geen nagellak op hebt! Nagellakremover zorgt ervoor dat olie en viezigheid verwijderd wordt, waardoor nagellak beter blijft zitten.

2. Lak je nagels eerst met een basislaag. Deze zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren en dat je nagels gladder worden. Daardoor wordt de bovenlaag straks ook mooier en breken er geen nagellakstukjes af door de oneffenheden op het nageloppervlak.

3. Lak tot over de rand van je nagels. Wanneer je een leuk kleurtje uitgekozen hebt kun je beginnen met lakken, maar denk eraan om met je kwastje tot over de rand van de nagel heen te lakken. Op deze manier kan er geen laagje ontstaan tussen de nagel en de nagellak en zullen er minder snel stukjes afbreken.

4. Houd het koel. Lak je nagels altijd in een koele ruimte waar het niet waait, anders kan het zijn dat je nagellak ongelijk opdroogt.

5. Neem de tijd. Als je niet wacht tot de nagellak volledig gedroogd is voordat je aan de volgende laag begint kan het zijn dat er bubbeltjes in komen. Wacht na het nagellakken even met andere dingen doen anders heb je kans dat het helemaal mis gaat. Om het droogproces te versnellen kun je ze even onder een lopende koude kraan houden (echt!).

6. Zorg voor een topcoat. Wanneer je een topcoat aanbrengt blijft de nagellak eronder langer zitten. Daarnaast zorgt een topcoat ook voor een mooie glans. Heb je liever een prachtige matte look? Gebruik dan een matte top coat.

Met deze tips moet je nagellak het zeker langer volhouden. Heb je nog andere tips?Laat het ons weten!

Afbeeldingen: Bron, bron, bron, bron, bron