Favo Food: Pekingeend + Win Tegoed Just Eat!

Eten door Vrouwen redactie

Pekingeend is een van de all time favorites van veel liefhebbers van Chinees eten. De klassieke combinatie bestaat uit de speciaal bereide eend met een krokant korstje, hoisin saus, dunne pannenkoekjes en reepjes komkommer en lenteui. Je belegt een pannenkoekje met alle ingredienten, rolt het op en eet heerlijk met je vingers. Het bereiden van de eend kost wel behoorlijk wat tijd en vergt bovendien de nodige skills. Zo moet de eend dichtgebonden en gemarineerd worden en vervolgens gedroogd worden voor 6 tot 12 uur (!), liefst in de buurt van een ventilator, zodat de huid droog en knapperig wordt. Tot slot rooster je de pekingeend minimaal 1,5 uur in een hete oven.

- Scroll naar beneden voor de winactie! -

Heb je hier geen tijd voor? Je bent niet de enige! Gelukkig kun je pekingeend bij vrijwel ieder Chinees restaurant bestellen. Vrouwen.nl testte de pekingeend van restaurant Mekong, besteld via Just Eat. Gecombineerd met een mega loempia en een portie Tjap tjoi met kip een volledige maaltijd! Het oordeel? Eerlijk is eerlijk, de pekingeend van Mekong is niet de lekkerste pekingeend die we ooit aten, vooral omdat het korstje niet zo knapperig was als we eerder geproefd hebben. Maar goed, dat is niet zo gek als het thuisbezorgd wordt in een plastic bakje. Voor de prijs van €15,50 is het een bijzonder goede deal. De hoisin saus krijgt bonuspunten - yum!

Wil jij ook pekingeend proeven zonder er uren voor in de keuken te hoeven staan? Doe mee met onze actie en win 5x €20,- tegoed van Just Eat dat je zelf naar keuze mag besteden!

Win: 5x €20,- tegoed Just Eat

- Deze actie is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen. -
Vrouwen.nl geeft aan 5 lezeressen een Just Eat tegoed van €20,- weg! Met dit tegoed kun je bestellen wat je wilt bij alle restaurants die zijn aangesloten bij Just Eat.

Winnen?
1. Reageer op dit artikel en laat ons weten welk gerecht jij graag zou willen bestellen bij Just Eat.
2. Kopieer je reactie in een mail en stuur die, inclusief je naam en adres, naar info@vrouwen.nl.

Succes!


Deze actie is inmiddels afgelopen. De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Afbeeldingen: redactie, bron