Bescherm Je Laptop

Wonen door Vrouwen redactie

Hoe bescherm je je laptop als je door drukke vliegvelden zigzagt, in volgepakte bussen zit of in obscure hotels logeert? Of zorg je dat hij schokproof verpakt is en tegen een stootje - of nog erger: een glas frisdrank - kan? Volg onze regels en beperk de schade tot een minimum. Mocht alles falen, dan kun je altijd nog een nieuwe laptop kopen, zoals de DELL Inspiron 15R.

Psst: Vrouwen.nl-lezers krijgen van 12 januari t/m 31 januari een exclusieve korting van €25,- op de DELL Inspiron 15R! Gebruik de kortingscode ?WNXKHN4964L7BD tijdens je bestelling op Dell.nl.


1. 'Kussen' voor je laptop
Zorg dat je je laptop vervoert in beschermhoes die schokproof is, zodat je hem zelfs kunt laten vallen. Houd in je achterhoofd dat zo'n hoes perfect moet passen, zodat je laptop niet schuift in de hoes. Google op 'extreme laptop hoezen' en je vindt winkels die ook in Nederland dit soort hoezen leveren.


2. Waterproof toetsenbord
Wees voorzichtig met vloeistoffen, zeker in de buurt van het toetsenbord. De open ruimtes onder de toetsen zorgen ervoor dat vloeistoffen zo het hart van je laptop in kunnen lopen. Geloof ons, dat is niet wat je wilt. Er bestaan siliconen hoesjes die je over je toetsenbord kunt leggen, als een soort beschermlaagje.


3. Op slot
Wanneer je verblijft in een hotel waar je je laptop niet wil laten rondslingeren als je er even niet bent (en je laptop zoals meestal niet in de kluis op je kamer past) is het verstandig om hem met een slot te bevestigen aan bijvoorbeeld (zwaar) meubilair in de kamer. Je kunt sloten die op een veilige manier aan je laptop bevestigd kunnen worden kopen bij bijvoorbeeld Kensington.

Afbeeldingen: bron, bron