Truffels van Witte Chocolade met Nutella

Eten door Vrouwen redactie

Wij vrouwen houden van chocolade. Hoe meer, hoe beter, toch? Deze truffels van witte chocolade met Nutella zijn misschien niet zo ontzettend gezond, maar zo af en toe moet dat kunnen toch? Hier het recept volgens A Beautiful Mess. Dit recept maakt gebruik van Amerikaanse 'cups' (kopjes). Bij o.a. Hema vind je maatbekers die meten in cups.

Voor 15-18 van deze truffels heb je nodig:
- 7 ons pure chocolade
- 1 eetlepel boter
- ¼ kopje zware slagroom
- 1/3 kopje nutella
- 2 kopjes witte chocolade stukjes
- 1 eetlepel olie
- hagelslag

Stappenplan:
1. Om te beginnen doe je de pure chocolade, de boter, het kopje slagroom en het kopje nutella in een kom. Deze zet je boven op een andere kom met kokend water (au bain marie). Laat het smelten.
2. Als alles gesmolten is, haal je de kom van het vuur en laat je het mengsel afkoelen.
3. Bedek de kom met de gesmolten ingrediënten en zet hem in de koelkast voor twee uur. Niet langer dan twee uur, want dan wordt het te hard om er mee te werken.
4. Voor je met het mengsel gaat werken moet je het even op kamertemperatuur laten komen. Dit werkt het prettigst.
5. Pak een lepel en maak kleine balletjes van het mengsel. Om het voor jezelf makkelijker te maken kun je je handen en de lepel insmeren met cacoa. Daardoor blijft niet alles plakken.
6. Leg de balletjes in de diepvries voor 5-10 minuten.
7. In de tussentijd kun je vast de witte chocolade met de olie laten smelten. Doe dit door het kommetje met chocolade en olie in de magnetron te verwarmen, op de hoogste stand voor 30 seconden. Roer even, en verwarm nog 30 seconden. Herhaal tot alle chocolade gesmolten is.
8. Haal de balletjes uit de diepvries en doop je ze in de gesmolten witte chocolade.
9. Wil je er nog hagelslag overheen? Doe dit dan voordat de witte chocolade uitgehard is.
10. Zo gauw de witte chocolade helemaal hard geworden is, zijn deze overheerlijke truffeltjes klaar om te eten.