Zelf Pepernoten Maken

Eten door Vrouwen redactie

Sinterklaas is al een maand in het land dus je bent ongetwijfeld al doodgegooid met pepernoten - ze liggen immers al sinds september in de schappen. Doe eens gek en bak zelf pepernoten. Niets brengt je meer in de stemming voor de feestdagen dan een uurtje in de keuken staan. Het recept volgens Kookse.

Wat heb je nodig?
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram bruine basterd suiker
- 40 gram koude boter
- 2 eetlepel melk
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 mespuntje zout

Bereidingswijze:
1. Doe het bakmeel samen met het suiker, het zout, de melk, de boter en de speculaaskruiden in een kom.
2. Gebruik twee messen om de boter die in de kom zit in kleine stukjes snijden.
3. Kneed de ingrediënten in de kom tot een soepel deeg en rol er bolletjes van. Deze bolletjes moeten ongeveer zo groot zijn als knikkers.
4. Leg deze knikkers op een bakplaat. Zorg dat ze ongeveer twee centimeter uit elkaar liggen en druk ze een beetje plat.
5. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pepernoten in een voorverwarmde oven op 175 graden Celcius in 20 minuten gaar.
6. Laat afkoelen op de bakplaat.