Top 5 Naaktscènes

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Naaktscènes kunnen een film maken of breken. Bij deze films pakte het resultaat goed uit en werden zowel de scènes als de nakende acteurs iconisch. Bekijk de volledige Top 10 Beste Naaktscènes op MovieScene.nl


5. Borat
Borat maakt gehakt van de Amerikaanse cultuur. Vooral memorabel is de scène tussen hem en zijn vadsige assistent Azamat. De twee zijn verwikkeld in een stoeipartij en rennen elkaar achterna het hotel door. Met heerlijk uitzicht op het bilhaar van Azamat. Joost mag weten wat de functie van deze scène is, maar onvergetelijk is hij in ieder geval wel.


4. Turks Fruit
In deze scène poseert Olga naakt voor een kunstwerk van Eric, maar ze moet naar de wc. Als ze heeft gepoept, schrikt ze omdat haar poep rood is. Eric helpt haar uit de brand en ontdekt dat het de rode bietjes van gisteravond waren. Daarop steekt hij een rode bloem tussen haar naakte billen. Eén van de meest gedenkwaardige scènes in de Nederlandse filmgeschiedenis.


3. Eyes Wide Shut
Tom Cruise komt in deze film als ongenodigde op een bijzonder feest. Het is geen kinderfeestje, want iedereen is gemaskerd en de sfeer is mysterieus. Tot een aantal vrouwen gekleed in mantels die ineens laten vallen en hun borsten ontbloten. Tijd om naar huis te gaan...


2. Titanic
Titanic bewijst dat een naaktscène zonder seks ook behoorlijk opwindend kan zijn. Kate Winslet kleedt zich uit voor Leonardo DiCaprio, die haar naaktportret tekent. De lichtval op de voluptueuze vormen van Winslet en het schattige gestuntel van de gretige DiCaprio (wat overigens voor een deel improvisatie was), maken deze scène tot de een van de meest memorabele momenten van de film.


1. Basic Instinct
Waarschijnlijk de beroemdste naaktscène uit de filmgeschiedenis. Verdachte Sharon Stone slaat in de verhoorkamer haar benen over elkaar en... Zagen we dat nou goed? Jawel, we zagen het goed: madame draagt geen ondergoed. Sharon Stone is overigens niet zo trots op het shot: ze claimt nooit te hebben geweten dat Verhoeven een dermate laag shot zou nemen, waardoor er meer te zien was dan ze aanvankelijk hadden afgesproken.