Grootste Online Denim Collectie

Mode & trends door Vrouwen redactie

wehkamp.nl heeft de grootste collectie denim en merken jeans voor vrouwen, zodat je alle kanten op kunt. Hieronder volgt eerst een geschiedenislesje over denim, daaronder kun je een aantal verschillende stijlen bekijken.

Wist je dat...
Het woord denim is een verbastering van ‘Serge de Nîmes’? Dit is een stevige stof, die voor het eerst in Nîmes werd vervaardigd door de familie André om hun veehouders aan te kleden. De naam werd al vrij snel afgekort tot denim en zo gebruiken we het nu nog. Het woord jeans (nu we toch bezig zijn) is een afkomstig van de Franse naam voor Genua: Gênes. Daar werden de eerste denim broeken gemaakt en kregen ze een indigoblauw bad.



Trends
Sindsdien is er veel veranderd. Een wereld zonder denim kun je bijna niet meer voorstellen. In zo ongeveer alle delen van de wereld en in alle lagen van de bevolking dragen mensen denim. Het is sterk, je hoeft het niet te strijken na het wassen, zowel nieuw als versleten ziet het er mooi uit en je kunt er alle kanten mee op.

Verschillende wassingen kunnen heel uiteenlopende resultaten opleveren. De snow-washed look (vlekkerige denim, niet weg te denken uit het straatbeeld van de jaren ‘80) is terug van weggeweest. Past perfect bij een trendy punky stijl.



Een trend die ook nog wel even blijft duren, is de ‘crashed’ of ‘destroyed’ denim. Spijkerbroeken en -jasjes die eruitzien alsof ze je door de dorpen van een Mexicaans woestijnstadje hebben gesleept.

Een andere opvallende trend dit najaar zijn de gecoate jeans. Denim met een glanzend laagje, met smalle pijp en veel aandacht voor zakken en ritsen. Ook leuk: een denim blazerjasje. Casual met een stoere twist. En naast alle tinten blauw, draag je dit najaar jeans in de kleuren van de herfst: bordeaux rood, okergeel en aubergine.

Denimweek op wehkamp.nl
Kortom, ben je op zoek naar de laatste denimlooks? Op wehkamp.nl is het de hele week denimweek. Slimfit of bootcut, skinny of straight, stone-washed of snow-washed, baby blue of crashed denim, coated of coloured denim. Alle belangrijke trends, wassingen en vormen passeren de revue.

Voor elke denimlook… eerst wehkamp.nl.