Herkenbaar voor alle vrouwen met een bleke huid

Gezicht door Sascha

Ja, een witte huid in combinatie met haar ebbenhoutzwarte haar stond sneeuwwitje beeldig. Maar jij wordt nou niet echt enthousiast van die bleke huid van je. Dames met een bleke huid hebben altijd met dezelfde struggles te maken. Zéker tijdens de koude wintermaanden krijg jij flink te kampen met de volgende dingen.



Gebrek aan kleurvariatie

Oké, officieel is zwart geen kleur. Maar jij baalt er flink van dat zwart ervoor zorgt dat jouw huid nog bleker lijkt dan hij is. Een klassieke zwarte look wordt dus lastig voor je. Daarnaast pakt het ook nadelig voor je uit wanneer je je haar ook maar één tint donkerder verft. Ben je mooi klaar mee.

Iedereen grapt altijd dat ze zo bruin lijken vergeleken met jou
Na een zomervakantie worden de armen altijd naast elkaar gehouden om te vergelijken wie er nu het bruinst is geworden. Degene die het minst zijn verkleurd, willen hun arm altijd effe naast die van jou houden. Voor je het weet vliegen de grappen over je bleke huid je om de oren.



Je wordt nooit bruin
Het lijkt wel alsof je witte huid niet in staat is zonnestralen op te vangen. Hoe erg je je best ook doet en wat voor dure smeersels je ook aanschaft, het helpt allemaal voor geen meter. Wanneer je uren ellendig in de zon ligt te bakken, is er nergens een bikinilijn te ontdekken.

Je verbrandt snel
Wanneer je je door je vrienden laat overhalen om toch mee te gaan naar het strand (ook al doe je mee voor spek en bonen), ben je helemaal niet aan het chillen zoals de bedoeling is. Nee hoor, jij moet om de vijf minuten naar een fles zonnebrand grijpen omdat je anders zo rood wordt als een kreeft. Helaas transformeert de rode huid niet in een sunkissed skin, maar trekt het daarna doodleuk weer weg.



Puisten die hun eigen leven leiden
Een bleke huid gaat helaas niet gepaard met een egale huid. Was het maar waar. Moeder Natuur voorziet jouw huid regelmatig van een puist die het tegenovergestelde van subtiel is. Een rode puist valt veel sneller op omdat het voor een enorm kleurcontrast zorgt. Heb jij weer…

Mensen vragen of je ziek bent
Als je bleek bent, gaan mensen er altijd vanuit dat je minder fit bent dan iemand met een lekker tintje. Regelmatig moet je dan ook de vraag aanhoren of je een griepje onder de leden hebt. Nee hoor. Jij hebt gewoon zo’n rotkleur van jezelf… Daarnaast merkt niemand het op als je daadwerkelijk zo ziek als een hond bent. Ze zijn je bleke huid toch wel gewend en een verschil tussen bleek en bleek is er nu eenmaal niet.



Mensen suggereren dat je een zonnebank op moet zoeken
Het zijn vaak goedbedoelde adviezen, maar mensen die je wijsneuzerig vertellen dat je een strippenkaart moet aanschaffen bij de zonnestudio, kun je wel een mep voor hun bakkes verkopen. Alsof je dat nog niet geprobeerd hebt.

Foundation
Een foundation vinden die zo wit als de sneeuw is, zorgt ook voor best veel ellende. Die is er namelijk niet. Degene die een foundation uitvindt voor jouw huid, mogen ze van jou nu al kromhangen met medailles.

Rood hoofd
Je huid kan dan geen bruin kleurtje vasthouden, maar met rood heeft het geen probleem. Zodra jij iets ongelooflijks gênants doet en je hoofd verandert in een tomaat, valt het extra op. There’s no way to hide it. Het enige wat je kunt doen is bidden dat het snel wegtrekt.

Lees ook:
Dit doet suiker echt voor je huid