Recept: supermakkelijke Nutellacheesecake

Eten door Sabine

Of je nu een drukke dag voor de boeg hebt of het lekker rustig aan doet: zondigen mag in het weekend. Ben jij bereid de handen uit de mouwen te steken in plaats van makkelijk een pak koekjes opentrekken? Dan hebben we een verrukkelijke aanrader voor je: Nutellacheesecake.



Dit heb je nodig:
250 gram digestive koekjes
75 gram zachte ongezouten boter
400 gram Nutella
500 gram roomkaas op kamertemperatuur
60 gram poedersuiker
100 gram gehakte hazelnoten


Zo maak je het:
Breek de koekjes en maal ze met een blender of staafmixer fijn. Voeg hierna de boter, een eetlepel Nutella en drie eetlepels hazelnoten toe. Maal dit verder fijn in je blender tot de mix een zandachtige structuur heeft.

Pak er een bakblik bij en bekleed deze met bakpapier. Vul het blik daarna met de koekjesmix en duw dit plat met de achterkant van een lepel. Laat de cakebodem daarna koelen in je koelkast.

Mix de roomkaas met de poedersuiker tot beiden goed met elkaar zijn vermengd. Voeg hierna de resterende Nutella toe en roer weer tot het een geheel wordt.

Goed geroerd? Dan kun je de taartvorm uit de koelkast halen en je Nutellabeslag op de bodem gieten. Wanneer je beslag egaal over je bodem is verspreid, kun je de overgebleven hazelnoten op de taart deponeren. Zet het blik daarna terug in de koelkast en laat het minimaal vier uur opstijven. Hierna kun je je taart aansnijden.