Waarom je beter niet kunt doorspoelen zonder deksel op de wc

Lichaam door Michelle Bakker

Aaaaaah, de gouwe ouwe wc-bril. Dames doen 'm graag naar beneden, mannen houden 'm liever omhoog. En als zij 'm vervolgens niet omlaag doen, is het een geijkte oorzaak van ergernissen en soms zelfs ruzies. Jep, er is altijd wat mee, die wc-bril. Maar of 'ie nu omhoog of omlaag zit, waar het vooral om gaat is dat de deksel op de pot zit wanneer je 'm doortrekt. Ja, echt. En wel hierom.

Er zijn maar weinig mensen die het doen: het deksel op de pot nadat ze hun behoeften hebben gedaan. Toch kun je het maar beter overwegen wanneer je de volgende keer op het toilet zit. Elke keer als we het toilet namelijk doorspoelen zonder de deksel op de pot, stuift er een explosie aan bacteriën de lucht in, waarna het neerlandt op zo goed als alles in de ruimte. 

Sommige bacteriën zoals de C. diff bacterie konden tot wel 30 centimeter de lucht in vliegen en daar voor 90 minuten blijven hangen. Voor jouw beeldvorming: C.diff kan leiden tot diarree of in ergere gevallen een chronische ontsteking van de dikke darm.

Denk daar maar eens over na wanneer je een bruine trui gebreid hebt. You're welcome.