Eindelijk: een speciale dag voor iedereen die koriander haat

Vrije tijd door Sabine

Krijg je alleen al bij het zien van koriander een vieze zeepsmaak in je mond en voel je je vervloekt wanneer de specerij tóch in je eten is beland? Dan ben je niet de enige. De I Hate Coriander merchandisewebsite begrijpt je pijn als geen ander en doopt 24 februari daarom om tot de Internationale Korianderhaatdag.



The International Coriander Hatred Day is een initiatief van I Hate Coriander, een website die spullen verkoopt met daarop de tekst I Hate Coriander. Volgens de site heeft tien procent van de wereldbevolking een hekel aan koriander en verdienen de haters wel wat begrip. I Hate Coriander spoort mensen met een aversie tegen de groene specerij dan ook aan om zich te verenigen.

Waarom de website dit doet? Heel simpel: volgens I Hate Coriander zouden alle restaurants ter wereld het op hun menukaart moeten aangeven wanneer een gerecht koriander bevat. Met een Facebookevenement als deze hoopt de merchendisesite dit te bewerkstelligen. Op Facebook hebben al meer dan 3300 mensen aangegeven deel te nemen aan deze haatdag en 4200 mensen geven aan geïnteresseerd te zijn. Klik hier om ook deel te nemen aan het Facebookevent.