Recept: Rode wijn chocoladetruffels

Eten door Sabine

Een rood wijntje, een handvol truffels, velen van ons zeggen er geen 'nee' tegen. Het alcoholische drankje en de chocolade versnapering zijn als twee handen op een buik. Dus waarom de twee niet combineren? Zeg hallo tegen deze heerlijke rode wijn chocoladetruffels die ook nog eens supermakkelijk in elkaar te flansen zijn.

Dit heb je nodig:

225 gram pure chocolade
4 eetlepels rode wijn
2 eetlepels poedersuiker
120 milliliter slagroom
cacaopoeder

Zo maak je het:

Breek de pure chocolade eerst in stukjes en doe dit samen met de rode wijn en poedersuiker in een kom.

Verwarm de slagroom in een pan en roer regelmatig door. Wanneer je slagroom begint te bubbelen, schenk je dit bij de kom. Roer tot de chocolade is gesmolten, giet je mengsel in een schaal en laat dit twee uur koelen in de koelkast.

Wanneer je mengel is gekoeld kun je een kleine lepel pakken om kleine hompjes chocolade uit de schaal te scheppen. Vorm ze in je handen tot bolletjes en rol ze hierna door de cacaopoeder.

Daarna rest je nog één ding: geniet ervan!