Voeding waardoor je nagels mooier worden

Beauty door Sabine

Het krijgen van mooie nagels is niet slechts een kwestie van een goede manicure, daar komt wel wat meer bij kijken. De juiste voeding speelt een belangrijke rol in het gezond en mooi houden van je nagels. Wat je dan het beste kunt eten? Je leest het hier. 

Bonen

Biotine is je beste vriend wanneer je sterkere nagels wilt en laat deze vitamine net in bonen zitten. Het is gebleken dat biotine, ook wel vitamine B8 genoemd, je nagels sterker én dikker maakt. De schetenparade na je chili con carne moet je maar voor lief nemen. 

Zonnebloemzaad

Ze zijn heerlijk op de korst van je boterham en doen ook nog eens wonderen voor je nagels: zonnebloemzaadjes. Om je nagels sterk te houden is magnesium van belang en de zaden van de zonnebloem zitten hier boordevol mee. Lekker eten dus.

Spinazie

Jezelf spinazie voorschotelen is hartstikke goed om je nagels gezond te houden. De groene bladgroente bevat veel ijzer, vitamine A, E en B. Je nagels zullen je dankbaar zijn.

Kokosolie

Om twee redenen is kokosolie goed voor je nagels. Ten eerste bevat het vitamine A, D, E en K die je nagels sterk houden en ten tweede zorgen onverzadigde vetten ervoor dat de kans op nagelriemontsteking kleiner is. Win-win dus!

Eieren

Het is algemeen bekend dat in eieren veel eiwitten zijn, maar wist je ook al dat eieren rijk zijn aan biotine? Zowel de eiwitten als de vitamine B8 houdt je nagels sterk. Gekookt eitje, anyone?

Broccoli

Eiwitten zijn goed voor je nagels, oké, we weten het. Maar deze proteïnen kunnen hun werk pas goed doen als het lichaam genoeg aminozuur binnenkrijgt. Broccoli bevat dit zuur, maar het zit ook in zuivelproducten, noten en peulvruchten.

Zalm

Niet alleen aminozuur helpt het lichaam om eiwitten te verwerken, ook zink kan daarbij een handje helpen. En wat is rijk aan zink? Inderdaad zalm.