Onderzoek wijst uit: 1 op de 10 carnavalsvierders gaat vreemd

Liefde door Redactie Ze.nl

Nog een maandje en dan barst de carnavalsgekte weer los. Het feest der feesten van onder de rivieren vindt dit jaar plaats in het weekend van 24 februari. Het vooroordeel dat dit hét moment is dat er veel wordt vreemdgegaan lijkt niet geheel uit de lucht gegrepen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 1 op de 10 carnavalsvierders het tijdens het feesten niet zo nauw neemt met hun relatie.

Dit blijkt uit onderzoek van CompleetVerkleed en HappyCactus, die hun nationale carnavalsonderzoek onder ruim 2.500 respondenten hebben gehouden. Naast het vreemdgaan blijken er nog meer slechte gewoontes op na te worden gehouden. Slechts 13% van de carnavalsvierders geeft aan gezond te blijven eten tijdens de feestdagen, en dit blijken voornamelijk vrouwen te zijn. Vooralsnog wordt er het meeste bij een friettent gegeten: 80% van de carnavallers gaat voor een vette hap.

Ook met de alcoholinname wordt er flink losgegaan: meer dan 48% van de respondenten zegt meer dan 20 glazen per dag te consumeren. Niet goed voor je lichaam, wel goed voor de omzet van de cafés: in totaal wordt er zo’n 100 miljoen euro uitgegeven per dag.