Dit bepaalt de smaak van je koffie

Vrije tijd door Sascha

Jij bent ’s ochtends niet aanspreekbaar totdat je je eerste kop koffie hebt gehad. Koffie is jouw grootste vriend en als echte kenner weet jij inmiddels wat er allemaal mis kan gaan als het aankomt op dé perfecte koffie. Maar er blijkt nu nóg een factor te zijn die de smaak van jouw bakkie pleur beïnvloed.

Het soort melk dat je gebruikt, de kwaliteit van de koffiebonen of het schattigheidsgehalte van de barista: allemaal ingrediënten die kunnen bepalen hoe goed (of hoe slecht) jouw bakkie smaakt. Echte liefhebbers weten echter dat er wel meer komt kijken bij een goede kop koffie. Nu blijkt er nóg een belangrijk element te zijn: de grootte van je kop.

Een studie gepubliceerd door Food Quality and Preference bewijst dat de dikte en de grootte van het koffiekopje het verschil maakt in smaak. Uit het onderzoek is gebleken dat grote koffiemokken een zoetere geur afgeven aan de koffie (aha, vandaar de grote cappuccino mokken). Kleinere, smallere mokken zorgen voor een intensere en sterkere smaak. Barista‘s opgelet dus! Het is wellicht tijd om jullie mokken te vervangen.