7x tips om een winterdip te voorkomen

Lichaam door Fadak

Oh no, het is weer zover… Dag na dag wordt het kouder, de bomen zijn kaal, de wolken zijn grauw en onze winterkleding hebben we alweer uit de kast gehaald. Het zonlicht is beperkt en voorlopig is er nog geen vooruitzicht op warm weer.

Het wordt in rap tempo winter en verrassend genoeg zijn heel wat mensen er blij mee (Sinterklaas! Kerst! Sneeuw! Warme chocolademelk). Ook heel wat mensen zijn er een stuk minder blij mee en bij sommigen is het zo erg, dat ze in een winterdipje kunnen raken. Ze zijn continue moe en niet bepaald te genieten. Ze veranderen als het ware in een grumpy cat. Thank god dat er overal een oplossing voor is, want met deze tips and tricks kun jij voorkomen dat je deze winter in een dip raakt.

#1. Buitenlucht 

Iets wat je zeker weten niet moet doen is alleen maar binnen zitten. Het is begrijpelijk dat het enorm verleidelijk is om met een warm dekentje op de bank te gaan zitten en voorlopig Netflix als je beste vriend te beschouwen, maar ieder zonnestraaltje wat je kunt pakken moet je pakken.

#2. Blijf bewegen

Zorg ervoor dat je elke dag in beweging komt. Dit hoeft niet per se een diehard workout te zijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook een stukje gaan wandelen in het park. Doordat je beweegt, maakt je lichaam endorfine aan en dit zorgt ervoor dat jij weer happy bent!

#3. Sta vroeg op

Vroeg opstaan in de winter is nog moeizamer doordat het zo laat licht wordt, maar een winterdip heeft ook te maken met je biologische klok en daarom is het belangrijk om elke dag rond hetzelfde tijdstip uit de veren te gaan. Daarnaast bevat het licht in de ochtend relatief veel blauw en dit helpt je om lekker wakker te worden.

#4. Blijf warm

Het is logisch dat je de koude maanden nog steeds fashionable wilt doorkomen, maar dit kan ook nog steeds met dikke truien en mooie laarzen. Kou zorgt er namelijk voor dat je vermoeid raakt, omdat je lichaam constant moet werken om het warm te krijgen.

#5. Vitamines zijn een must! 

Van vitamine D tot aan vitamine B12 zijn allemaal een must om je uit een dipje te houden. Probeer dagelijks genoeg groenten en fruit te eten voor de hoeveelheid vitamines die je dagelijks nodig hebt. Voor wat extra hulp, kun tabletten je helpen voor een extra boost. Het aanbod van vitaminen in drogisterijen en supermarkten zijn enorm. Daarom maakt Flinndal het je makkelijk door je een compleet maar overzichtelijk assortiment aan te bieden inclusief de nodige informatie.

#6. Lichttherapie

Als je echt down bent, kun je bij je huisarts een verwijzing vragen voor lichttherapie. Door licht maakt je lichaam vitamine D aan, waardoor je je weer beter kunt voelen.

#7. Spoil jezelf

Me-time is altijd een goed idee. Verwen jezelf daarom eens met een lekker dagje spa of ga wat leuks doen met een groep vriendinnen. Het is niet iets wat direct een winterdip tegengaat, maar het zijn wel activiteiten die je je beter laten voelen.

Hoe zorg jij ervoor dat je uit een winterdip blijft?