Werk & studie

10 tips waarmee thuiswerken appeltje-eitje wordt

Reageer 0

Niks is vervelender dan een wekker die afgaat wanneer je heerlijk ligt te slapen. En zodra je de douche uitloopt, is het alsof je bed je aanstaart en schreeuwt om terug te komen. Gelukkig is er tegenwoordig zoiets als flexwerken, woehoe!  

Zolang jij je altijd aan de deadlines weet te houden, je je werk niet afraffelt en je doet wat je gevraagd wordt, is er niks aan de hand als je thuis werkt. Alleen kun je je soms niet optimaal concentreren vanuit huis. Als jouw concentratievermogen niet zo goed is, kan dit weleens voor wat belemmering zorgen. Geen zorgen! Wij geven jou de ultieme tips, waardoor het een makkie wordt om vanuit je eigen place te werken. Ready?  

… Draai even de knop om en houd in je achterhoofd dat werk = werk. Probeer je van alle dingen af te zonderen die je kunnen afleiden. Dus ook je hond of kat die heel de tijd om je aandacht vraagt.  

… Iets eten als je honger hebt, is natuurlijk helemaal geen probleem. Maar ga vooral niet eten uit verveling! De kilo's zullen er binnen no-time aanvliegen.  

… Het kost je wat, maar het bespaart je wel veel tripjes naar de fysiotherapeut. Een goed bureau, kwalitatieve stoel en een eventuele polssteun zijn essentieel. Thank me later!  

… Zorg thuis voor een goede internetverbinding zodat dit je niet hoeft te belemmeren in je werk en je uiteindelijk achterloopt. Niks is vervelender dan slecht internet wanneer je een mailtje moet versturen. 

… Rommel om je heen betekent rommel in je hoofd. Zorg dat je in een omgeving werkt waar het opgeruimd en rustig is. Kleed je bureau leuk aan, maar maak er geen circus van. 

… Oké, we snappen dat het heel fijn is om vanuit je warme bedje te werken, alleen is dit niet heel productief. De verleiding om in slaap te vallen is hierdoor wat groter. 

… We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar een planning is een echte must! Hierdoor weet je wat je te doen staat en raak je niet in paniek. Je weet waar je moet beginnen en wanneer je wat af moet hebben.  

… Het is niet goed om heel de dag binnen te zitten. Las daarom af en toe een pauze in voor jezelf waar je een frisse neus kunt halen. Doe tussendoor een boodschapje of laat de hond uit. Zolang je maar even buiten komt! 

… Maak aan iedereen duidelijk dat je aan het werk bent. Heel leuk dat je hubby vertelt hoe de voetbalwedstrijd van gisteravond was afgelopen, maar dit kan ook allemaal na werktijd onder het genot van een glaasje wijn.  

Wat is jouw grootste struggle als je vanuit huis werkt? 

Reageer 0
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen