Dit is toch wel de meest culinaire tosti ooit!

Eten door Chiara

Een patatje eten we niet zonder onze favoriete saus, een shot tequila krijgen we niet weg zonder een schijfje citroen en bij gin gieten we het liefst flink wat tonic. Sommige lekkernijen gaan niet zonder een specifiek ander lekker product. We simply love food combos!

Wij trotse Hollandse vrouwen kunnen geen dag zonder een lekker plakje of stukje kaas. Goudse, jong belegen, of juist zo pittig en brokkelig mogelijk… Mozzarella, brie, blauwe schimmel of Parmezaan… Voor ieder wat wils in dit fijne kikkerlandje! En of we dit nu op ons brood deponeren, een stukje uit het vuistje eten of ‘s avonds over onze pasta strooien; een dag geen kaas is een dag niet geleefd. Waarmee je kaas ook combineert, het is altijd een groot succes. Maar onze smaakpupillen worden pas echt verwend op het moment dat hier een glaasje rode wijn aan toegevoegd wordt. Geen wonder dat ‘high wines’ tegenwoordig enorm populair zijn. Want wat is nu meer genieten dan kletsen met vriendinnen onder het genot van een goed glas wijn en een kaasplankje? Uhm... Wij weten het wel hoor!

Culinair hoogstandje

Wat dacht je van een rode wijn kaastosti met uien, knoflook, tijm en rozemarijn? Dat brengt een stukje Gouda en een scheutje Merlot tot een heel ander niveau. Sterker nog; zo wordt een simpele tosti omgetoverd tot een culinair hoogstandje! Okay, we kunnen dit geniale idee wel heel veel complimenten blijven geven en de hemel in prijzen, maar zeg nu eerlijk… We rennen nu het liefste naar de keuken toe! Daarom hebben wij hier het gouden recept voor je klaarliggen;

Je hebt nodig;

… twee sneetjes van je favoriete brood
… 2 eetlepels boter
… een halve gesnipperde rode ui
… een fijngemalen knoflookteentje
… een vleugje rozemarijn
… een vleugje tijm
… een eetlepel bloem
… een kopje van je favoriete rode wijn
… een kopje van je favoriete kaas (wel geraspt!)

Zo maak je the red wine grilled cheese

… Smelt de boter in een pannetje en voeg de ui hier aan toe.
… Wanneer de ui zacht begint te worden, voeg je de knoflook, tijm en rozemarijn toe aan het goedje.
… Strooi de bloem over het goedje en blijf goed roeren.
… Is het een glad geheel? Voeg de wijn er dan aan toe.
… Is de alcohol goed uitgebrand en is het mengsel goed dik? Smeer het dan op de sneetjes brood.
… Bedek het brood daarna met kaas en aan de buitenkant van het brood met boter.
… Plak de sneetjes op elkaar en grill jouw tosti in de pan tot het brood goudbruin is.
... Bon appétit!

Wat doe jij normaal gesproken altijd op je tosti?