Zo herken je dat jullie relatie aflopende zaak is

Relaties door Chiara

Aan het begin kun je het je haast niet voorstellen, maar relaties veranderen met de tijd. Vroeger leek alles van een leien dakje te gaan, maar veranderingen hebben niet alleen effect op jou als individu, maar ook op koppels. Daarom is het niet gek dat jullie relatie niet altijd over rozengeur en maneschijn gaat.

Relaties kennen helaas niet alleen ups, maar ook veel downs. Het gaat erom hoe je hier als koppel uitkomt; sterker of juist zwakker. Het kan soms het geval zijn dat de ene persoon heel erg groeit en de ander zich langzamer ontwikkelt. Om dit te voorkomen moet je altijd aan je relatie blijven werken. Soms wil je wel, maar is de liefde als het ware gewoon op. Dit wil niet zeggen dat jullie niet meer van elkaar houden, maar niet meer op ‘die manier’. Natuurlijk wordt verliefd zijn omgezet in houden van… Maar dit kan alleen zo blijven als jullie nog een toekomst in elkaar zien en aan jullie relatie blijven werken. Als dit niet het geval is, ontstaat er een enorme afstand tussen jullie en kan dit nare gevolgen hebben. Ben jij benieuwd of het de moeite waard is om jouw relatie een boost te geven? Wil jij weten of jullie liefdesverhaal bijna tot een einde komt? Als je deze signalen herkent, is jouw relatie misschien niet voor altijd...

… Jullie beleven geen spannende momenten meer in de slaapkamer. Okay, sommige koppels vinden intimiteit in andere activiteiten dan seks. Maar als er geen sprake van seks, affectie of intimiteit meer is zal jullie relatie niet lang meer stand houden.

… Een ruzietje op z’n tijd is geen reden om paniek te zaaien. Maar als akkefietjes steeds vaker voorkomen en heftiger worden, is dit geen goed teken. Vooral als de reden voor jullie conflicten eigenlijk heel onschuldig zijn.

… Jullie spenderen steeds minder tijd met elkaar. Jij gaat steeds vaker de stad in met vriendinnen en hij drinkt steeds vaker een biertje bij zijn matties. Zelfs thuis betrap jij jullie erop dat jullie vaak niet in dezelfde ruimte te vinden zijn.

… Jullie relatie begeeft zich in een sleur, elke dag lijkt wel hetzelfde. Jullie ondernemen geen leuke of spannende activiteiten meer, zoals het boeken van een vakantie of spontaan een hapje eten in jullie fav restaurant.

… Er is geen sprake van wederzijdse interesse meer. Zijn issues boeien jou niets en als jij een nieuwe outfit hebt gekocht, doet hij niet eens de moeite om eventjes te kijken naar hoe glamorous jij erbij loopt.

 

… Jij hebt steeds meer kritiek op hem en vice versa. Het lijkt wel alsof jullie niets meer goed kunnen doen in elkaars ogen. Het wederzijdse respect die jullie voor elkaar hadden is ineens heel erg ver te zoeken.

… Daardoor lijkt het alsof jullie elkaar constant aanvallen, in plaats van supporten. Het veilige en geborgen gevoel zijn jullie allebei kwijt.

… Je hebt geen vertrouwen meer in jullie relatie. Vroeger was je er zeker van dat dit de man zou zijn met wie jij in het huwelijksbootje zou stappen. Maar nu is dat plaatje helemaal vervaagd.

… Jullie voelen je niet meer compleet als jullie samen zijn en twijfelen of jullie echt wel elkaars soulmate zijn. Jullie relatie begint steeds meer te lijken op een band die besties of broers en zussen met elkaar hebben.

Wanneer wist jij dat je vorige relatie(s) niet meer lang stand zouden houden?