Het ultieme toetje om de feestdagen te vieren

Eten door Chiara

Whiskey een echt mannendrankje?! We don’t think so!  Want voeg maar eens wat room met chocolade, suiker en vanille  toe aan deze alcoholische versnapering ‘voor mannen’ en je hebt de ultieme guilty pleasure for women gecreëerd.  

Inderdaad ja, we hebben het over Baileys! En al is this heavenly drink ook heerlijk na een luxe diner of op een terrasje tijdens een zwoele zomeravond, tijdens de feestdagen is deze mix het meest populair. Wij associëren deze alcoholische versnapering nu eenmaal met de speciale warme sfeer en gezelligheid die we alleen in december evenaren. Daarom is het ook niet gek dat wij vrouwen massaal in slijterij te vinden zijn vlak voor kerstmis. Want niets maakt een kerstdiner meer af dan een glaasje Baileys on the rocks. Al zit je nog zo vol, net als het dessert gaat deze heuse traktatie niet naar de maag (of lever), maar naar het hart. En als je deze traktatie nu toevoegt aan je dessert? Dan gaat je hartje al helemaal sneller kloppen natuurlijk! Krijg jij ook vlinders in je buik bij het idee van Baileys-chocolate mousse?  Met dit recept is een overweldigende foodgasm gegarandeerd!

Ingrediënten voor 6 cups of pure pleasure

...  twee theelepeltjes naturel gelatine
… 1 theelepeltje vanillesuiker
… 2 eetlepels water
… 2 eetlepels cacaopoeder
… een kwart kopje gekookt water
… een half kopje suiker
… 1,5e kop ijskoude slagroom
… een half kopje ijskoude Baileys
... kloppers (met mixer) 
... een grote kom
... een kleine kom

De stappen:

… Voordat je begint aan het echte werk, zet je een grote kom en je kloppers een kwartiertje in de vriezer om af te koelen.

… Ondertussen strooi je de gelatine en het koude water in een kleine kom en roer je dit mengsel.

… Laat dit vervolgens een paar minuutjes staan, zodat het goedje zacht wordt.

… Voeg dan het gekookte water toe en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Laat het eventjes afkoelen.

… Meng de suiker en cacaopoeder in de koele grote kom en voeg de slagroom toe en mix dit tot een stijf goedje.

… Vervolgens schenk je de Baileys (als de fles nog niet leeg is), de vanillesuiker en het goedje in de kleine kom toe aan de grote kom.

… Mix dit op de hoogste stand en zodanig dat de mix stijf wordt en laat het dan 5 minuutjes staan om goed dik te worden.

… Lepel de hemelse mousse in mooie schaaltjes zet deze in de koelkast om af te koelen.

… Is het (meest lange) uurtje (ooit) voorbij? Smullen maar!

Wat is jouw favoriete dessert?