Pasta-tonijnsalade

Eten door Madelon

Wat deze salade zo lekker maakt, is de combinatie van het frisse van druifjes, tomaatjes en appel, en de stevigere smaak van olijfjes, tonijn en pasta. Het klinkt misschien als een onwaarschijnlijke combinatie, maar probeer het maar eens: wedden dat je ?t superlekker vindt? Tipje: maak extra veel salade en bewaar wat je over hebt, om later lekker op te eten als lunch! Let op: bewaar de salade niet langer dan twee à drie dagen in de koelkast.

Pasta-tonijnsalade
(voor twee tot vier personen)


Wat heb je nodig?

  • 300 gram pasta (farfalle of penne)
  • 1 appel
  • 1 blikje tonijnstukjes in olie (185 gram)
  • 250 gram druiven
  • 50 gram groene olijven
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 2-3 eetlepels mayonaise, halvanaise of yogonaise
  • Ongeveer 30 gram kappertjes
  • Een scheutje citroensap


Wat moet je doen?
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking gaar.

Snij de appel in stukjes, de cherrytomaatjes in vieren en halveer de druiven. Doe alles in een grote kom of slabak. Doe de olijven en de kappertjes erbij. Laat de tonijn goed uitlekken en voeg dit ook toe.

Spoel de pasta goed af met koud water en meng dit met de rest. Doe er twee of drie eetlepels mayonaise, halvanaise of yogonaise en een scheutje citroensap bij. Meng alles goed door elkaar en voeg naar smaak nog wat meer van bepaalde ingrediënten toe. Serveer de pastasalade koud.

EetZe!