CD: Jennifer Lopez - Love?

Media door Madelon

Nadat Jennifers vorige album Brave (bekend van de matige hit Do It Well) zo?n beetje flopte, werd het stil rond Jennifer Lopez. Ze werd gedumpt door haar label Sony en beviel van haar tweeling, Max en Emme. Destijds waren nieuwe opnames al in volle gang en toen label Island Def Jam het toch aandurfde om met J.Lo in zee te gaan, werd Love? een feit. Maar is het genoeg voor een volwaardige comeback?


Love? opent met de wereldwijde hit On the Floor, volgens velen dé zomerhit van 2011. Met het onmiskenbare deuntje van de Lambada kon dit lied ook bijna niet anders dan een hit worden. Maar Love? is verder veel van hetzelfde. Hoewel J.Lo zelf zegt dat dit album ?het meest persoonlijke? is dat zij tot nu toe gemaakt heeft, horen wij vooral veel zomerse beats en dansbare nummers - en weinig van miss Lopez zelf.


Waar Jennifer in haar beginjaren een begrip was in de muziekwereld, is ze nu hoorbaar volwassen geworden. Monsterhits als If You Had My Love, Waiting for Tonight en Let?s Get Loud vinden we op dit album niet. Hoewel de liedjes afwisselend wat rustiger en dan weer wat dansbaarder zijn (I?m Into You is bijvoorbeeld een lekker loungenummer, terwijl Good Hit de wat ruigere kant van J.Lo laat zien), is het veel van hetzelfde. De meeste liedjes zitten makkelijk in elkaar: na één, hooguit twee keer luisteren kan je meezingen, maar vocale kunstwerkjes zitten er niet tussen.

Jennifer maakt met dit album een comeback, maar vooral als zangeres van fijne, zomerse liedjes. De melodieën zijn simpel en de teksten zijn voorspelbaar. Jennifer haalt haar beginniveau niet meer, maar dat is niet erg: Love? is een heerlijk album voor een fijne zomeravond. Ik zie mezelf al zitten na een barbecue, met een lekkere cocktail bij de hand. Ik kan niet wachten...


Love?
Jennifer Lopez
EAN: 0075678833250
Prijs: 14,99