Indiase wortelsoep

Eten door Madelon

Deze soep is zo lekker dankzij de combinatie van wortelen, kokos en de scherpe smaak van de Indiase curry. Ook de koriander geeft een heerlijke touch! Mocht je de soep nog niet scherp genoeg vinden, voeg dan zelf wat chilipeper toe. Geserveerd met lekker naanbrood en eventueel wat mangochutney, is deze soep supergeschikt als avondeten. Eet smakelijk!

Indiase wortelsoep
(voor ongeveer vier personen)

Wat heb je nodig?

  • 1 pot wortelen (720 mililiter)
  • 2 uien
  • 400 gram roerbakmix
  • 2 eetlepels Indiase currypasta (bijvoorbeeld van Madras)
  • 50 gram creamed coconot (verkrijgbaar in de supermarkt in kokosblokken à 200 gram)
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 eetlepels olie
  • Verse koriander
  • 1 liter water


Hoe maak je het?
Pel de uien en snijd ze in stukken. Verhit de olie in de pan en bak de ui en de roerbakmix ongeveer vijf minuten. Pureer ondertussen de wortelen met bijbehorend vocht, met een keukenmachine of staafmixer.

Roer de currypasta door de gebakken groenten in de pan. Voeg een liter water toe en breng het geheel aan de kook. Roer de kokos, de bouillontabletten en de wortelpuree er doorheen. Laat dit ongeveer vijf minuten doorkoken.

Schep de soep in kommen en doe er een lepel crème fraîche in. Knip over elke kom soep wat verse koriander.

Bron: Smulweb.nl