Feestdagen Special: Beautytips

Make-up door Roosmarijn

Al gebruik je normaal gesproken niet zo veel make-up of andere beautyspulletjes, met de feestdagen kun je jezelf eens lekker in de watten leggen. Een bezoekje aan de kapper en natuurlijk mooie make-up en verzorgingspulletjes. Laat je verleiden door de (limited edition) collecties van verschillende merken.

The Body Shop
Ieder jaar komt The Body Shop met een heel fijne limited edition-lijn voor Kerst. Dit jaar zijn er drie lijnen: Cranberry Joy, Jolly Orange en tot slot Spiced Vanilla, die bestaan uit een heerlijke reeks douchegels, scrubs, luxe bodylotions en body butters, lippenbalsems, geurkaarsen, geuroliën en zeepjes. De Spiced Vanilla-lijn ruikt zacht en verleidelijk en de Jolly Orange ruikt energiek en fruitig. Mijn persoonlijk favoriet is toch wel de Cranberry Joy-lijn. De cranberrylijn is al een aantal jaar (in verschillende variaties) met de feestdagen te verkrijgen bij TBS. Een klassieker dus, die telkens in een nieuw jasje wordt uitgebracht. De limited edition wintermake-up is ook een aanrader. Tip: gebruik de zilverkleurige eyeliner bovenop je normale eyeliner voor een feestelijk effect. De metallic lipgloss in brons en lichtroze geeft jou een subtiele feestelijke uitstraling. De Winter Eye Trend Palette (24,00) is tevens een aanrader: vier kleuren oogschaduw en een highlighter die op elkaar zijn afgestemd.

Catrice Glamourama
De limited edition Glamourama-collectie van Catrice doet ons denken aan een discobal. Denk aan: metallic en veel glitters. De collectie bestaat uit vier kleuren oogschaduw (2,79) met grappige, opvallende namen als Mirror, Mirror..., Drama, Baby! En Vogue en Rock The Party, die je in de feestsfeer brengen. De zilverkleurige en donkergrijze oogschaduw zijn perfect om een klassieke smokey eye-look mee te maken. Ga je voor de trend op make-up gebied - smokey eyes in kleur - dan is donkerblauw erg mooi. Extra leuk aan de collectie zijn de Glamour Lashes (3,99): 'plukjes' nepwimpers die je wimpers nog meer volume geven en de Eye Jewels: glittersteentjes die je rondom je oog kunt plakken. Tip: plak de steentjes in het kuiltje van je ogen voor een rode loper-effect (2,99).

PUPA Rebel Chic
De Rebel Chic-kerstlijn is elegant, trendwaardig en een tikje stoer. Wil je graag een mooie, simpele kerstlook? Deze creëer je met de rode nagellak Runny Raspberry (15,95) en de Diva's Rouge donkerrode lipstick (18,50). Met de glanspoeder Shimmering Touch (29,00) met handige kwast, kun je je sterke punten nog meer besprenkelen. De Extra Pearl Compact Eyeshadow kun je zowel droog als nat aanbrengen en bevat heel veel pigment. Ze zijn er in vier sprankelende kleuren: Mystery Black, Vibrant Violet, Punk Fuchsia en Night Blue.

China Glaze
Ken je de nagellakjes van China Glaze al? Zo niet, dan is dit een heel leuke kennismaking! Het nagellakmerk heeft voor de feestdagen onwijs mooie nagellaklijn, genaamd: 'Tis The Season To Be Naughty And Nice, waarmee je de show steelt. Denk aan de gezellige kerstkleuren groen en rood maar ook veel glitters! Hoogtepunten uit de collectie is bijvoorbeeld Mrs. Claus, een mooi rood glitterlakje, die zeer geschikt is voor een avondje stappen net als het groene glitterlakje Mistletoe Kisses - te koop per setje (11,49). Maar ook de matte lakjes zijn prachtig. Jolly Holly is een prachtig groen lakje en Phat Santa (5,95) is een mooi donkerrood lakje. Dat wordt moeilijk kiezen! China Glaze is in Nederland niet overal te koop, maar wel bij een hoop Nederlandse webshops, waaronder The Boozyshop.

Etos DecemberSelection by Daphne Deckers
Etos heeft in samenwerking met Daphne Deckers een glamorous beauty- en accessoires-collectie gemaakt.  
De lijn is erg betaalbaar en dus ideaal voor de (dure) feestdagen. De collectie doet een beetje denken aan Hollywood chic. Denk aan: verenclips, een chic haarbandje, sprankelende oorringen, valse glitter nepwimpers, shimmer bodylotion, een topje met zwarte edelstenen, armbandjes, en een make-up tasje.Tip: steek je haar op en maak de verenclip vast aan de zijkant van je hoofd voor een jaren '30 Hollywood-effect. Maar ook aan make-up is gedacht. Er zijn twee verschillende oogschaduwpalletjes (5,99) beschikbaar, een kwastensetje (6,99) en een lipgloss (4,99). De collectie bestaat uit totaal 32 artikelen. Voor ieder wat wils dus. Daphne koos zelf voor de glamourkleuren goud en zwart die overal in de collectie terugkomen. Uit het onderzoek van Etos blijkt dat vrouwen glamour tijdens de feestdagen hoog op hun lijstje hebben staan. Mascara is het meest gewild (28%), gevolgd door accessoires (23%). Etos verkoopt speciaal voor de feestdagen drie speciale kleurenmascara's in groen, paars en blauw. Tip: maak je mascara af met eyeliner in contrasterende kleur, bijv.: groene mascara met een lila oogpotlood, blauwe mascara met zwart potlood/eyeliner en groene mascara met een goudkleurig potloodje. De prijzen variëren van 1,49 tot 6,99. De Etos December Selection by Daphne is vanaf nu te koop in alle Etos filialen. Kijk hier voor de artikelen.

De limited edition feest make-up artikelen liggen nu in de winkel. Dus of je nu uitpakt met veel kleurtjes of het graag wat subtieler houdt met hier en daar wat shimmer of een lipgloss, er is volop keuze. Heb je de producten in huis maar weet je niet hoe je het allemaal aan moet brengen? Don't worry: op YouTube circuleren er een heel hoop tutorials waarin je kunt zien hoe je het 't beste kunt aanbrengen. Of ga lekker zelf aan de slag met je spulletjes. Veel plezier!