Ontharen zou beter kunnen

Lichaam door Redactie Ze.nl

Gladde benen
Nederlandse vrouwen zijn bevlogen onthaarders. Ruim 80% onthaart zich wekelijks of vaker en 10% onthaart zich zelfs iedere dag, zo blijkt uit de grote ontharingsenquête van Vrouwonline.nl in samenwerking met Philips Lumea onder 1600 vrouwen. Maar ontharen brengt wel de nodige problemen met zich mee. 66% van de vrouwen heeft wel eens een scheerongelukje, zoals een snijwond. En meer dan de helft heeft weleens te maken gehad met een gênante situatie door stoppels of ongewenste haren.

Ontharingsmiddelen
Het scheermes blijkt het meest populair onder vrouwen. Zo kiest 50% van de vrouwen voor deze makkelijke manier van ontharen; slechts 20% kiest voor een epileerapparaat. De meesten willen heel graag permanent van 'ongewenste haargroei' op bepaalde plekken af, maar ze hebben geen idee hoe ze dat het beste kunnen doen. 72% geeft aan niet bekend te zijn met permanente ontharingsmethoden.

Aangepaste kleding
Ken je dat? Dat je van plan bent een leuk rokje te dragen, om vervolgens tijdens het aankleden tot de ontdekking te komen dat je je benen vergeten bent te scheren (rokje weer de kast in)? Je bent niet de enige. Zo heeft 54% van de vrouwen haar bovenkleding weleens aangehouden, omdat ze haar oksels niet had onthaard terwijl ze het te warm had en 40% heeft wel eens succesvol en minder succesvol geprobeerd haar bikinilijn te verhullen omdat er haren zichtbaar waren.

Intimiteit en ongewenste haargroei geen match
Een kwart van de vrouwen ging in the heat of the moment niet verder dan zoenen om een 'stoppelige' vrijpartij te voorkomen. En het blijkt ook nog eens een goed excuus te zijn om niet met je date de koffer in te duiken: een kleine 10% heeft zich ooit expres niet onthaard om er zeker van te zijn niet met haar date in bed te belanden.

Hoe vaak onthaar jij je benen? En wat vind je de fijnste manier?