Theaterconcert Soul & Disco Brothers

Vrije tijd door Karin

Soul & Disco Brothers is een format van zangers en muzikanten die via verscheidene audities en muzieksessies tot stand is gekomen. Voor de oplettende (tv-)kijker zitten er bekende hoofden in deze 4-koppige zanggroep. David Goncalves kennen we namelijk nog van Idols 1 en Ruben Heerenveen was vorig jaar nog te bewonderen in My Name is Michael. Ook Bryan B heeft in het verleden een finaleplaats in de Soundmixshow bemachtigd als imitator van Luther Vandross. En Omri Tindal, de 4e en jongste S&D Brother, heeft tevens de nodige muzikale ervaring opgedaan. Genoeg talent op het podium dus!

Maar wat kun je nu verwachten van een avondje Soul & Disco Brothers?
Het antwoord: een ontzettend muzikale, swingende en gezellige avond! Van begin tot eind is Soul & Disco Brothers een waar feestje! Vanaf de eerste minuut gaat het gehele publiek uit zijn dak. De kleurrijke outfits, de geweldige stemmen van de heren en de funky motown nummers brengen de bezoekers meteen in opperbeste stemming. Met nummers als Lost in Music en Burn Baby Burn wordt direct de toon van de avond gezet. Jammer is dat, met name in het begin, de ietwat suffige danspasjes het geheel iets omlaag brengen. Daarbij is het verschil in danstalent aanzienlijk tussen de heren. Het zal je niet verbazen dat Ruben - My Name is Michael - Heerenveen het grote danstalent is. Bryan B kan echter door zijn enorme omvang gewoonweg amper meedoen met de pasjes.

Maar niet alleen gezellige, up-tempo nummers worden er gezongen. Het wordt ook even stil in de zaal wanneer klassiekers als She's Out Of My Life van MJ en Kiss From a Rose van Seal worden gebracht. Opvallend is dat in de eerste helft van de voorstelling veel oude motown en disconummers voorbijkomen en in de tweede helft vooral nummers van deze tijd worden gezongen. De vier 'brothers' gaan helemaal los op Beyoncé, Christina Aguilera en The Black Eyed Peas. Daarbij komt er gelukkig in de tweede helft ook meer interactie met het publiek en vooral meer humor aan bod. Bryan B maakt de nodige opmerkingen over zijn gewicht en zijn 'moves'. Ook worden de heren zelfs veredelde Chippendales en komen ze als vrouwen uit de coulissen! Het moet dan ook gezegd dat het tweede gedeelte (nog) meer entertainend is dan het eerste gedeelte van de show.

Samengevat is het nieuwe theaterconcert van de Soul & Disco Brothers een echte aanrader voor als je zin hebt in een sfeervolle, muzikale en vooral swingende avond!

Voor meer informatie over speeldata en -locaties kun je een kijkje nemen op de website!

Foto's: Sven Hoogerhuis