Taart, je t'aime!

Eten door Jet

Zoals elke vrouw heb jij waarschijnlijk ook het goede voornemen om wat kilo's eraf te krijgen. Toch is het belangrijk, ook al ben je aan het diëten, om jezelf af en toe eens goed te verwennen... Bak een lekkere taart, nodig je liefste vriendinnen uit en geniet zelf ook van een stukje!

Voor de zoete trek: Taart met witte chocolade en frambozen
Voor 10 personen

Deze taart is goddelijker dan goddelijk. Het klinkt allemaal misschien een beetje lastig, maar laat je niet afschrikken! Doe het gewoon stapje voor stapje en dan kan er niets mis gaan. Let op: deze taart moet één dag van te voren worden gemaakt! Het duurt even, maar dan heb je ook wat.

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:

  • 200 gr. chocoladekoekjes
  • 90 gr. witte chocolade, fijngehakt
  • 80 gr. gesmolten boter

Voor de vulling:

  • 125 ml. slagroom
  • 200 gram witte chocolade, fijngehakt
  • 250 gr. mascarpone
  • 250 gr. mon chou
  • 110 gr. fijne suiker 
  • 3 eieren
  • 2 eiwitten
  • 400 gr. verse of ingevroren frambozen
  • poedersuiker

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Verwerk de chocoladekoekjes tot fijne kruimels. Voeg de chocolade en de boter toe en spreid het mengsel met de hand gelijkmatig uit over de bodem en zijkanten van de taartvorm, druk het stevig aan. Dek de taartvorm af en zet 'm 30 minuten in de koelkast tot het mengsel is opgestijfd.

Doe de slagroom is een klein pannetje en breng het net aan de kook. Giet de warme slagroom nu over de 200 gram witte chocolade. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten en laat het mengsel afkoelen. Klop nu de mascarpone, de mon chou en de suiker met een elektrische mixer tot een gladde massa. Voeg ook de eieren er één voor één toe, blijf kloppen. Ook het chocolademengsel mag door de massa geklopt worden. Zorg dat alles goed vermengd is. Klop de eiwitten net zolang met de mixer tot 'ie pieken vormt, doe nu ook de stijfgeklopte eiwitten en de 250 gram frambozen door het mengsel.

Zet de taartvorm op een bakplaat en giet het mengsel erin. Bak de taart 1 uur en 30 minuten in de oven op 150 graden, tot 'ie stevig is. Laat 'm nu rustig afkoelen met de ovendeur op een kiertje.  Dek de taart af en zet 'm een nachtje in de koelkast. Haal je pronkstukje vlak voor het opdienen uit de vorm. Leg 'm op een mooie schaal en garneer de taart met poedersuiker en nog wat frambozen.

Voor de hartige trek: Bladerdeegtaart met spinazie, ricotta en spek
Voor 4 personen

Een taart hoeft natuurlijk niet altijd zoet te zijn. Er zijn ook ontzettend veel heerlijke hartige taarten. Zoals deze variant. Ideaal voor een lunch of als avondmaaltijd met een lichte salade erbij. Smmmullen!

Wat heb je nodig?

  • 8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • 600 gr. bladspinazie
  • 250 gr. ricotta
  • 2 handjes geraspte oude kaas
  • 4 grote eieren
  • 2 teentje knoflook, uitgeknepen
  • 100 gram ontbijtspek
  • 4 eetlepels pijnboompitten 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wok de spinazie totdat het geslonken is. Beleg een ingevette taartvorm met de plakjes bladerdeeg zodat er een taartbodem met een kleine opstaande rand ontstaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

Meng nu de eieren met de ricotta, de oude kaas en de uitgeknepen knoflook. Knijp het vocht uit de spinazie, snijd het fijn en roer het eimengsel er doorheen. Giet nu het gehele mengsel in de vorm. Verdeel de reepjes spel over de taart (je kunt de spek ook in kleine reepjes snijden en die ruitgewijs neerleggen) en strooi hier de pijnboompitten overheen. Vouw de randen iets naar binnen. Bak de taart 30-35 minuten totdat hij 'omhoog' is gekomen en mooi goudbruin is.

Wedden dat je na één hap zegt: 'Taart, je t'aime!'

Bron: Smulweb.nl