Jeanstrends voor deze winter

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Jeans zijn naar mijn mening één van de fijnste kledingstukken die je in je kast kunt hebben. Jeans kunnen zowel sexy als stoer zijn en staan altijd goed. Maar ook jeans veranderen met de mode mee. Een paar jaar geleden moest je jeans zo laag mogelijk zitten, met onsmakelijke beelden als gevolg, omdat alleen vrouwen als Britney Spears er echt mee wegkwamen. Nog niet zo lang geleden werd de jeans weer hoog gedragen. En dan heb ik het nog niet gehad over de verandering van flare naar skinny...

Wat zijn de trends voor aankomende winter?
Over het algemeen geldt dat er veel rockinvloeden zijn, dus vale plekken en gescheurde stukken zijn een must. Je kunt hiervoor handen vol geld neertellen, maar een beetje creatieveling neemt natuurlijk zelf zijn broek onder handen. Grote ladders, kleine scheuren, bleekspetters: het mag allemaal. De kernwoorden hierbij zijn stoer, ruig en verwassen.

Bij veel merken is de skinny nog steeds terug te vinden, net zoals de flared jeans, maar het valt op dat er met name gekozen wordt voor een 'recht toe, recht aan'-jeans, die natuurlijk de ideale basic is. Een dergelijke jeans maakt een blousje net iets stoerder en een stoere trui net iets netter. En gecombineerd met laarzen kun je er zelfs een skinny van maken.

Verder is de boyfriend jeans nog steeds geliefd, een trend die vooral door vrouwelijke Hollywood-sterren gezet werd. Het begrip boyfriend jeans is nogal betrekkelijk, want het is niet de bedoeling dat je daadwerkelijk de broek van je vriend aantrekt (tenzij jullie heel toevallig dezelfde maat hebben). Ieder merk heeft boyfriend jeans die speciaal gemaakt zijn voor de vrouw, zodat je er nog steeds charmant en sexy uitziet. Een boyfriend jeans is goed te combineren met stoere, kleurrijke gympen, maar stiletto's maken de broek nog sexier.

De modekleur van aankomende winter is zwart. Niet echt opvallend als je bedenkt dat één van de trends 'rock' is. Maar je kunt er alle kanten mee op: stoer, sexy, netjes... De zwarte jeans is een basic kledingstuk dat iedereen in zijn kast zou moeten hebben. Met name de zwarte skinny is overal mee te combineren.

Wat moeten we hier nu mee?
Als je alle trends moet bijhouden, heb je daar vrijwel een dagtaak aan en ieder seizoen een berg nieuwe jeans kopen, kost een fortuin. Gelukkig is een jeans tijdloos en kunnen de meeste modellen altijd wel. Daarnaast wisselen de jeanstrends niet ieder seizoen waardoor je een lange tijd met je jeans kunt doen. Bij jeans gaat het vooral om de combinatie: een goede jeans, een mooi truitje en sexy schoenen doen een wonder voor iedere vrouw! Zorg dus dat je zowel een paar sexy schoenen als een paar stoere schoenen in je kast hebt staan die je met je jeans kunt combineren en je kunt er alle kanten mee op!