High Heels Day op 4 september

Mode & trends door Dagmar

Ode aan de hoge hakken en de zelfverzekerde, moderne vrouw die ze draagt!

Grazia, Styletoday en Cafe Moda hebben 4 september uitgeroepen tot High Heels Day. Oftewel: de dag om je flatjes te verbannen en rond te paraderen op je mooiste pumps! Uit een onderzoek van Styletoday.nl blijkt dat 96% van de Nederlandse vrouwen hakken draagt: genoeg om er een dag aan te wijden dus. 

Een groot deel van de Nederlandse vrouw voelt zich sexyer met een stel mooie hakken aan. Het staat dan ook erg sexy, tenminste... als je er goed op kunt lopen. Wiebelende enkels en hakken die vastzitten tussen de stoeptegels zijn niet echt charmant.

Maar wanneer je erop kunt lopen lijken je benen dunner en langer, rokjes staan mooier, je bent vrouwelijker en je houding verbetert. Al deze voordelen zouden toch spontaan een pumps-drager van je moeten maken. Ren maar snel naar de winkel en schaf een paar aan, want hier volgen een paar hoe-loop-ik-sexy-op-pumps-tips:

  • De kwaliteit van je schoenen speelt een grote rol bij het lopen. Duurder is jammer genoeg beter, zoals bij veel dingen. Tegenwoordig is de brede hak weer helemaal in, dus haal daar je voordeel uit.
  • Neem de tijd voor het kopen van pumps. Veel vrouwen kopen te kleine schoenen!
  • Neem kleinere passen en buig je knieën zo weinig mogelijk.
  • Laat je heupen en armen lekker meebewegen. Dit is goed voor de balans en zorgt ervoor dat je je gewicht goed verdeelt.
  • Voordat je je hakken aandoet kan je je voeten even masseren.

En onthoud goed: je bent niet de enige die moeite heeft met het lopen op hakken. Elke vrouw loopt comfortabeler op platte schoenen. Ga je het toch eens proberen, neem dan een extra paar platte schoenen mee in je tas. Ook kun je pijnlijke voeten voorkomen door gelkussentjes te gebruiken in je schoen. Succes!

Doe jij mee aan High Heels Day?