CD: Paolo Nutini - Sunny Side Up

Media door Martine

Paolo's laatste album is absoluut geen standaard popwerkje, zeker niet vergeleken met zijn voorganger. Openingsnummer 10/10 is een tijdloos 'ska-like' nummer dat niet misstaat op een zomers feestje buiten in de 'backyard', maar waarbij je je tegelijk afvraagt of dit dezelfde jonge, vlotte Paolo is als die van New Shoes. Zijn stem klinkt in alle songs enigszins belegen. Niet anders dan op zijn eerste plaat, maar omdat de liedjes uiteenlopender qua stijl zijn (en wat minder poppy) valt dit nu op. Soul, folk, country, jazz, blues, reggae: alles komt aan bod en nog overtuigend ook.

Waar overgeproduceerde popplaatjes van overgeproduceerde popsterretjes je snel kunnen vervelen, is Sunny Side Up zó veelzijdig, dat het lastig is hierop uitgekeken, sorry, uitgeluisterd te raken. Het supervrolijke jazzy Pencil Full of Lead, het bluesy No Other Way en het folky High Hopes (inclusief mondharmonica!) nemen je aan de hand mee langs alle muzikale talenten van de slechts 22-jarige jongeman.

Was je helemaal weg van de jonge Paolo, dan is het waarschijnlijk even slikken. Maar wie doorzet en dit album een tweede (en derde en vierde en...) beluistert, ontdekt steeds meer pareltjes op dit erg fijne meesterwerkje!

Lees ook het interview dat Ze.nl had met Paolo!

Sunny Side Up
Paolo Nutini
EAN: 0825646901371
Prijs: 17,99