DVD: The Women

Media door Chantal

Het origineel van de film, uitgebracht in 1939, heeft misschien geen enkele nominatie opgeleverd, maar recensenten, kenners en filmliefhebbers waren vol lof over The Women. Het concept zou origineel, scherp en grappig zijn. Regisseuse  Diane English dacht dat nog eens over te kunnen doen met een remake. Leuk geprobeerd, maar zonde van de tijd.

Het verhaal
Ze heeft het helemaal voor elkaar. Mary Haines (Meg Ryan) heeft een rijke man die haar onderhoudt, een normale twaalfjarige dochter, een mooi huis en een parttime baan bij papa's kledingbedrijf. En dan gaat het ineens ook allemaal tegelijk mis. Mary's beste vriendin Sylvie Fowler (Annette Benning) komt erachter dat haar man er een affaire op nahoudt met parfumverkoopster Crystal Allen (Eva Mendes). Mary wordt ontslagen door vaderlief en haar dochter verandert in een puber from hell. Kortom: drama!

En?
Je zou verwachten dat er hevige catfights ontstaan. Ook zou het logisch zijn als alle actrices een even grote rol zouden spelen (de film heet niet voor niets The Women). En stiekem hoop je ook wat leuke mannen voorbij te zien komen. Maar helaas gebeurt er helemaal niets van dat alles. De vriendinnen komen totaal niet overtuigend over en de één speelt nog slechter dan de ander.

Grootste minpunt van de film is dat er geen enkele man in voorkomt. Het is maar hoe je het bekijkt, en de filmmakers zullen er vast een fantastische bedoeling mee hebben gehad, maar als de vrouwen het constant over andere mannen hebben, wil je toch ook graag te weten komen wat voor vlees ze in de kuip hebben.

De film verloopt tergend langzaam. Steeds opnieuw hoop je dat er wat spannends gaat gebeuren, dat er een climax komt of wat dan ook in die richting. Er is geen clue of verrassend einde, elk van de vrouwen blijven stuk voor stuk voorspelbaar en saai. Alleen Alex Fisher (Jada Pinkett Smith) weet af en toe nog grappig over te komen, maar dat is vooral omdat ze totaal niet geloofwaardig is als lesbienne die neergezet wordt als een stereotype manwijf.

Dus?
Daar kunnen we kort over zijn: The Women is gewoon echt niet de moeite waard om er 114 minuten voor stil te blijven zitten. Of je moet wat slaap in willen halen, want in dat geval is deze film perfect.

The Women
Regie: Diane English
EAN: 5051888030707
Prijs: 16,99